Gyönyörű fényképes ajándékok hazai alkotóktól

artmami_fenykepes-ekszerek

Fotósként természetesen úgy gondolom, hogy a családi képek jelentik a legszemélyesebb és legértékesebb ajándékot, hiszen segítenek megőrizni és felidézni az emlékeket, történeteket. Elképesztő mennyiségű fotó készül nap mint nap, amiknek a nagy része ott pihen a telefonokon vagy a felhőben, és talán – sokszor inkább szerencsére – soha többet nem is kerül elő. Vannak azonban olyan fontos és különleges képek, amelyek ennél jobb sorsra érdemesek, mert számotokra nagyon kedvesek vagy például rászántátok az időt, energiát és pénzt arra, hogy profi fotókat készíttessetek. Ezek azok a képek, amelyeket kinyomtattattok, bekerülnek a családi albumba vagy az otthonotok díszévé válnak. Ebben a bejegyzésben öt olyan hazai alkotót mutatok be nektek, akik még ennél is nagyobb csodát művelnek a képeitekkel.

Fantasztikus albumok – Punkrose

A mai digitális világban alig szakadunk el a képernyőktől, és már a fotóalbumainkat is általában valamilyen online szerkesztőprogrammal rakjuk össze. Hiányzik, hogy a két kezünkkel alkossunk valamit, hiányzik a régi vagdosás, ragasztgatás, albumba írás. Pontosan ez az, ami miatt a scrapbookok (“emlékkönyvek”) egyre népszerűbbek, és ahol a képekkel és a hozzájuk kapcsolódó vizuális világgal az emlékek életre kelnek. Fiáth Mónika, a Punkrose alkotója albumokat, fényképes képkereteket, dekorokat készít, számos technikával és eszközzel dolgozik, és mondanom sem kell, fantasztikusak a munkái. Ha ti is szeretnétek ilyen csodákat, akkor az igényeiteket Facebook üzenetben vagy emailben (info[at]punkrose.hu) tudjátok vele egyeztetni (angol nyelven is), a képeket pedig emailben kell majd átküldeni neki. Választhattok a blogján található alkotásai közül, de nyitott az egyéni elképzelésekre is. Lehet tenyérnyi vagy méretes, lehet elegáns vagy bohém, készülhet trükkös megoldásokkal vagy lehet letisztult, díszítheti egyszerűen vagy úgynevezett mixed media technikákkal és anyagokkal. A lényeg, hogy egy olyan ajándék készüljön, ami maximálisan megfelel a megrendelő igényeinek, ízlésvilágának és a fényképek hangulatának. A sok lehetőség közül segít kiválasztani azt a megoldást, ami ezeknek eleget tehet, de fontosnak tartja, hogy szánjatok időt az egyeztetésre is. Egy album esetében az átfutási idő kb. 8-10 nap, karácsonyi rendeléseket  2018 december 7-ig tudtok leadni. Az ár az igényektől függ, egy album esetében kb. 20-40 ezer Ft-ra lehet számítani. Ami a legjobb, hogy ha szeretnétek megtanulni a scrapbook készítést, akkor workshopon is részt tudtok nála venni.

Varázsdobozok – Bunnyzsönial

Szántó-Brezanóczy Szandra szintén scrapbook oldalakat, albumokat és emléktárgyakat készít, az ő alkotásai közül egy különleges dobozt mutatok nektek. Azért is örültem meg nagyon, amikor rátaláltam, mert láttam már hasonlókat, de nagyon nem éreztem, hogy el tudnám magamnak készíteni. Ez a fényképes doboz önmagában is tökéletes ajándék, de akár el is helyezhettek még valamit a közepén, ékszert, órát, egyéb kisebb méretű tárgyat. A megrendelésekkel kapcsolatban a Facebookon tudtok Szandrával egyeztetni (angol nyelven is), a képeket emailben kell majd neki átküldeni. A termékek egyedi igények szerint készülnek, árukat a fotók mennyisége és minősége, illetve a felhasznált dekorációs elemek és díszek határozzák meg. Az elkészülési idő is a munka összetettségétől függ, karácsonyi rendeléseket november végéig tud Szandra fogadni.

Fényképes ékszer ízlésesen – Artmami

Veron Szilviát, azaz Artmamit kell talán a legkevésbé bemutatni, hiszen az ő munkásságát már nagyon sokan ismeritek. Ahogyan mondja, a vállalkozása egy kósza ötletből indult és mára a világ minden pontján van már a kis képes karkötőiből. Szilvia – többek között – fényképekkel díszített ékszereket készít, és nyitott akár egyedi ötletek megvalósítására is. Alapdarabja a fényképes fa karkötő, amely barna, fekete és fehér színben is elérhető és készülhet színes, fekete-fehér vagy szépia képekkel is. Egyszerű és letisztult formavilág, semmi giccs, számomra ilyen a tökéletes fényképes ékszer ajándék. Artmamitól a Facebook oldalán keresztül tudtok rendelni (angol nyelven is tudtok vele egyeztetni), a folyamat úgy működik, hogy a képeket majd emailben kell eljuttatni neki, ő szerkeszti őket a megfelelő méretre, és kb. 2 hét alatt készíti el az ékszereket. Karácsonyi rendeléseket már csak ezen a héten tudtok leadni, úgyhogy nem árt sietni!

Az első emlékek méltó helye – Babystory

Amikor ránézek a kislányomra, rengetegszer eszembe jut, hogy milyen gyorsan elrohant ez a 16 hónap, és a kis magatehetetlen csecsemőből egy rohangáló, kommunikáló, önálló akarattal rendelkező imádnivaló kis csibész lett. Tóth Viktória Babystory emlékmegőrző csomagja azonnal megfogott, amikor megláttam, és nemcsak azért, mert annyira elegáns és letisztult. Elsősorban azért, mert méltó helye lehet ezeknek az első emlékeknek. A csomag egyébként egy Babystory babanaplót és egy névre gravírozott, fa emlékőrző dobozt tartalmaz. A babanapló napló, fotóalbum és emlékkönyv egyben, amelyhez új lapokat is hozzáadhatunk. A dobozba pedig tehetünk például ultrahang képeket, kórházi szalagot, az első kiscipőt, kisruhát, csörgőt, képeket és persze magát a babanaplót is. Így ezeket az első és fontos emlékeket egy helyen őrizhetjük meg, így lesz ez a doboz időkapszula, ami évek múlva is segít felidézni az első időszak történetét. A babanapló egyébként angol nyelven is elérhető. Karácsonyi rendeléseket december 13-áig tudtok leadni, és angol nyelven Viki Etsy boltjában vagy emailben (hello[at]babystory.hu) tudtok rendelni.

Megjegyzés: A posztban szereplő alkotók munkáját nagyra értékelem és fontosnak tartom az emlékek megőrzésében, ezért szerepelnek, a megjelenésért cserébe semmilyen ellenszolgáltatást nem kaptam.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

Felszerelés vs. Tudás: Mi számít a fotózásban?

“Aki tud, az bármilyen eszközzel csodás képeket készít.” “Profi felszerelés nélkül nincs minőségi fotó.” Mi számít többet a fotózásban, a tudás vagy a felszerelés? Ezt az ősi dilemmát feszegetem ebben a videóban. Avagy: miért nem számít a profi fotós cucc és miért számít mégis? https://youtu.be/ze9xXz9dIcM Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>Felszerelés vs. Tudás: Mi számít a

Tovább olvasom »

Photoshop portré retus egyszerűen – Kattanjki Klubtalálkozó képszerkesztés

Megmutatom, hogyan retusálj portrét egyszerűen a Lightroom és Photoshop segítségével. A képek a Kattanjki Klubtalálkozón készültek. Köszönet Mező Blanka és Jagasics Dóra klubtagunknak, hogy megosztották velem a fotójukat ehhez a videóhoz. https://youtu.be/ZCUa8I571A8 Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>Photoshop portré retus egyszerűen – Kattanjki Klubtalálkozó képszerkesztés – A videóban elhangzó szöveg leirata:</h2> <p>Kíváncsi vagy, hogy készült ez

Tovább olvasom »

5 dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz oldani

5 dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz oldani a Photoshop helyett. Ha nem szeretnél sokat pepecselni az utómunkával, neked szól ez a videó tippekkel és trükkökkel! https://youtu.be/u7XBQHCPQAI Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>5 dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz oldani – A videóban elhangzó szöveg leirata:</h2> <p>Öt dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top