Ötletek: A legjobb fotóhelyszínek Budapesten családi és gyerekfotókhoz

dreamworldphotohu-gyerekfotozas-fotohelyszin-inspiracio

A kültéri családi és gyerekfotózásoknál (is) mindig nagy kérdés, hogy mi legyen a helyszín, hol érdemes fotózni. Budapesten rengeteg könnyen megközelíthető, fantasztikus hely van, ebből hozok most nektek egy kis összeállítást inspirációképpen. Ahogyan tudjátok, én szeretem a változatosságot a helyszínekben is, de vannak olyan helyek, ahova szívesen elmegyek újra és újra.

Kopaszi-gát

Duna-part, nagy rétek, keretező környezet vagy izgalmas épületek? Itt megtalálhatsz mindent, ami egy változatos fotósorozat készítéséhez szükséges. Bár számolni kell némi sétával, azért nem vészes, akár az egész terület bejárható.

Margit-sziget

Szintén változatos helyszín, nagyon kedvelem például a Japán-kertet. Érdemes előre kitalálni, hogy hol szeretnél fotózni, mert attól függően érdemes megközelíteni. Ahhoz túl nagy, hogy könnyedén bejárható legyen.

Pasaréti erdő, macis játszótér

Tőlünk karnyújtásnyira található, ezért is szívesen keresem fel ezt a részt. Csak leparkolunk a macis játszótérnél, és máris az erdőben lehetünk!

 

Apáthy-szikla

Szintén Pasaréten található, izgalmas, látványos helyszín. Vékony ösvények vezetnek és szabadon áll a szikla, így kizárólag nagyobb gyerekkel és felnőttel ajánlott! Ha bemegyünk az erdőbe, újabb izgalmas területeket találhatunk.

Vár

A Várnegyedet talán senkinek sem kell bemutatni, varázslatos utcák és terek mindenütt. Ha igazi klasszikus budapesti hangulatot keresel, remek választás!

Várkert Bazár

Szintén remek fotóhelyszín, arra azonban érdemes figyelni, hogy a fotózáshoz előzetes engedélyre van szükség.

Normafa

Könnyen megközelíthető, erdős-mezős terület, igazi jó kis kiránduló és fotóhelyszín. Ahogyan a legtöbb népszerű helyet, ezt is inkább hétköznap érdemes fotózás céljából felkeresni.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

Felszerelés vs. Tudás: Mi számít a fotózásban?

“Aki tud, az bármilyen eszközzel csodás képeket készít.” “Profi felszerelés nélkül nincs minőségi fotó.” Mi számít többet a fotózásban, a tudás vagy a felszerelés? Ezt az ősi dilemmát feszegetem ebben a videóban. Avagy: miért nem számít a profi fotós cucc és miért számít mégis? https://youtu.be/ze9xXz9dIcM Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>Felszerelés vs. Tudás: Mi számít a

Tovább olvasom »

Photoshop portré retus egyszerűen – Kattanjki Klubtalálkozó képszerkesztés

Megmutatom, hogyan retusálj portrét egyszerűen a Lightroom és Photoshop segítségével. A képek a Kattanjki Klubtalálkozón készültek. Köszönet Mező Blanka és Jagasics Dóra klubtagunknak, hogy megosztották velem a fotójukat ehhez a videóhoz. https://youtu.be/ZCUa8I571A8 Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>Photoshop portré retus egyszerűen – Kattanjki Klubtalálkozó képszerkesztés – A videóban elhangzó szöveg leirata:</h2> <p>Kíváncsi vagy, hogy készült ez

Tovább olvasom »

5 dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz oldani

5 dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz oldani a Photoshop helyett. Ha nem szeretnél sokat pepecselni az utómunkával, neked szól ez a videó tippekkel és trükkökkel! https://youtu.be/u7XBQHCPQAI Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>5 dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz oldani – A videóban elhangzó szöveg leirata:</h2> <p>Öt dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top