Ötletek: A legjobb fotóhelyszínek Budapesten családi és gyerekfotókhoz

dreamworldphotohu-gyerekfotozas-fotohelyszin-inspiracio

A kültéri családi és gyerekfotózásoknál (is) mindig nagy kérdés, hogy mi legyen a helyszín, hol érdemes fotózni. Budapesten rengeteg könnyen megközelíthető, fantasztikus hely van, ebből hozok most nektek egy kis összeállítást inspirációképpen. Ahogyan tudjátok, én szeretem a változatosságot a helyszínekben is, de vannak olyan helyek, ahova szívesen elmegyek újra és újra.

Kopaszi-gát

Duna-part, nagy rétek, keretező környezet vagy izgalmas épületek? Itt megtalálhatsz mindent, ami egy változatos fotósorozat készítéséhez szükséges. Bár számolni kell némi sétával, azért nem vészes, akár az egész terület bejárható.

Margit-sziget

Szintén változatos helyszín, nagyon kedvelem például a Japán-kertet. Érdemes előre kitalálni, hogy hol szeretnél fotózni, mert attól függően érdemes megközelíteni. Ahhoz túl nagy, hogy könnyedén bejárható legyen.

Pasaréti erdő, macis játszótér

Tőlünk karnyújtásnyira található, ezért is szívesen keresem fel ezt a részt. Csak leparkolunk a macis játszótérnél, és máris az erdőben lehetünk!

 

Apáthy-szikla

Szintén Pasaréten található, izgalmas, látványos helyszín. Vékony ösvények vezetnek és szabadon áll a szikla, így kizárólag nagyobb gyerekkel és felnőttel ajánlott! Ha bemegyünk az erdőbe, újabb izgalmas területeket találhatunk.

Vár

A Várnegyedet talán senkinek sem kell bemutatni, varázslatos utcák és terek mindenütt. Ha igazi klasszikus budapesti hangulatot keresel, remek választás!

Várkert Bazár

Szintén remek fotóhelyszín, arra azonban érdemes figyelni, hogy a fotózáshoz előzetes engedélyre van szükség.

Normafa

Könnyen megközelíthető, erdős-mezős terület, igazi jó kis kiránduló és fotóhelyszín. Ahogyan a legtöbb népszerű helyet, ezt is inkább hétköznap érdemes fotózás céljából felkeresni.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

karácsonyi portré készítése otthon - gyerekfotózás természetes fénnyel

Karácsonyi portréfotók készítése otthon

Hogyan lehet otthoni körülmények között szép karácsonyi fotókat készíteni? Kiderül a videóból! Felszerelés választása, gépbeállítások, a fények használata és sok-sok ötlet, hogy milyen képeket készíts. https://www.youtube.com/watch?v=-UyoAietpvIFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? Karácsonyi portréfotózás otthon, természetes fénnyel – A videóban elhangzó szöveg leirata Ezúttal otthoni körülmények között fogunk karácsonyi portrét készíteni. Szia, én Ihász Ingrid vagyok, és hogyha

Tovább olvasom »
Photoshop tanfolyam fotósoknak

A legnagyobb hiba, amit a Photoshoppal elkövettem

Ha még nem kerültél szorosabb barátságba a Photoshoppal, nem vagy egyedül. Amikor egyetemistaként a 2000-es években elkezdtem használni ezt a programot, iszonyatosan sok bosszúságot okozott. Az a helyzet ugyanis, hogy a Photoshop egyáltalán nem felhasználóbarát program. Ha előzetes ismeretek nélkül kezded el használni, akkor nagyon nehéz átlátni a működését. Annak idején nem egyszer záram be

Tovább olvasom »
Ihász Ingrid: fotós marketing kézikönyv

Vallomás: Ezért született a könyvem (Marketingiránytű fotósoknak)

Végre elkészült a könyvem, már csak a nyomdára várunk. Tűkön ülök, hogy kézbe vehessem! A “marketingszöveg” fent van a könyv oldalán, itt most arról szeretnék írni egy kicsit, hogy miért is született meg. Bevallom, a végére már egyre többször kérdezgettem magamtól, hogy biztosan akartam-e ezt az egészet. Amikor az ezredik korrektúrát bogarásztam. Amikor a sokadik éjszaka

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top