Fotózás otthon: kezdő és haladó tippek a tökéletes emlékekhez(VIDEÓ)

Fotózás otthon

Karantén van, be vagyunk zárva a napokba. Kicsit bekattanunk, próbálunk túlélni, kapaszkodunk a szép pillanatokba. A fotózás terápia, és nemcsak nekünk fotósoknak: kikapcsol, feltölt, inspirál, az alkotás örömét adja. Hiszek benne, hogy így lehet újra és újra “kikattanni”.

Miért született meg ez a videó az otthoni fotózásról?

Igyekszem a lelkesedésemből, tapasztalatomból nektek is átadni, és inspirálni titeket, hogy fényképezzetek az otthon töltött időben is. Azt remélem, hogy ti is megtaláljátok majd ugyanazt az örömet és feltöltődést a fotózásban, amit nekem is ad minden nap. Ezek a képek üzennek azoknak a családtagoknak, akikkel most nem lehetünk együtt, és megőrzik ennek a nehéz, de különleges időszaknak az emlékét nekünk és a gyerekeinknek.

Milyen fotózás tippekre és trükkökre számíthatsz, ha megnézed?

Ebben a videóban ahhoz adok tippeket, hogy hogyan fotózz a saját otthonodban, bármennyire tartod is “fotogénnek” azt és még az is mindegy, hogy milyen eszközt használsz erre, akár mobillal is fotózhatsz. A videó második felében pedig a saját képeimen keresztül mutatom be az “elmélet” alkalmazását.

Akkor is érdemes megnézni, ha csak mobillal fotózok?

Abszolút úgy gondolom, hogy igen! A videóban érintett témák:

  • 1:07 Természetes pillanatok előidézése, instruálás, a környezet rendezése
  • 5:03 A természetes fények használata fotózáshoz a lakásban
  • 7:54 Kompozíciós szabályok, amelyeket érdemes követni a fényképek elkészítésekor
  • 12:01 Egy kis fotótechnika: ajánlott felszerelés és gépbeállítások
  • 16:21 Képelemzés, jó és kevésbé jó példák bemutatása
Ha szeretnél megtanulni tudatosan fotózni az alapoktól, akkor ajánlom neked a Fotózz tudatosan! ebookot.

A #kattanjki fotós közösség

Pontosan a fenti gondolatoktól vezérelve született meg a #kattanjki – inspiráció fotózáshoz közösség. A közös blogunk ugyan már nem frissül, de számos örökzöld tartalmat találsz rajtuk: kattanjki.blog.hu és kattanjki.cafeblog.hu. Az én posztjaimat pedig megtalálod itt a blogon, a #kattanjki címke alatt.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

Mesterséges intelligencia midjourney magyarul

Így használd a Midjourney AI képgenerátort! Magyar nyelvű útmutató (VIDEÓ)

A mesterséges intelligencia világának legizgalmasabb és egyben legijesztőbb tagjai a képgenerátorok, amelyek szöveges parancsok alapján “alkotnak”. A mesterséges intelligencia sorozatom negyedik részében a Midjourney alap használatát mutatom be lépésről lépésre. Ha eddig túl bonyolultnak tűnt a számodra, neked szól ez a videó. Ha szeretnél még többet tudni és lépést tartani a trendekkel, regisztrálj az áprilisi

Tovább olvasom »
mesterséges intelligencia fotósoknak

Barát vagy ellenség? Mesterséges intelligencia a fotózásban

Az elmúlt időszakban egyre több szó esik a mesterséges intelligenciáról (MI vagy AI, artificial intelligence), ami jelentős hatást gyakorol a fotózásra is. A változások egyrészt rettenetesen izgalmasak, másrészt viszont elképesztően ijesztőek is lehetnek a fotósok számára. Pontosan milyen megoldások érhetők el ma? Segít vagy árt a mesterséges intelligencia? Támogatja a fotósok munkáját vagy elveszi azt?

Tovább olvasom »
mesterséges intelligencia portré retus portrait pro portraiture luminar

Mesteri bőrretus AI technológiával? Portrait Pro, Portraiture, Luminar Neo Photoshop plugin (VIDEÓ)

Kiváltja vajon a mesterséges intelligencia a kézi megoldásokat az igényes portré retusban? A mesterséges intelligencia sorozatom harmadik részében a Portrait Pro, Portraiture, Luminar Neo Photoshop pluginok működését mutatom be. Ha szeretnél még többet tudni és lépést tartani a trendekkel, regisztrálj az áprilisi ingyenes workshopomra!  https://youtu.be/sA_atSzDzHUFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? Portré retus a mesterséges intelligencia segítségével a

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top