Fotózás alapok: Lőttél már életlen képet? Ha ezt megnézed, többé nem fog előfordulni! (VIDEÓ)

fotózás alapok élesség

Jártál már úgy, hogy életlen lett a kép, amit készítettél? Ebben a videóban összegyűjtöttem neked ennek a leggyakoribb okait, és elmondom, hogy mit érdemes tenned, hogy ezt el tudd kerülni a későbbiekben. Sajnos azt nem garantálhatom, hogy innentől gyerekjáték lesz a fotózás és minden képed éles lesz, de lényegesen jobb eséllyel fogsz indulni!

Fotózás alapok: Miért lehet életlen vagy bemozdult a kép?

  • 0:37 Az egyik leggyakoribb ok a bemozdulás a túl lassú záridő miatt. A megoldás az, hogy gyorsabb záridőt választasz. A pontos értékekről részletesen beszélek a videóban.
  • 1:16 Az életlenség oka általában a nem megfelelő fókuszálás. A megoldás pedig a fókuszterületek helyes használata, illetve az egyszeri vs. követő autofókusz megfelelő kiválasztása. A videóból kiderül, hogy mikor melyiket érdemes használni.
  • 2:30 Szintén gyakori eset a túl kis mélységélesség, amin egyszerűen segíthetsz a rekesz szűkítésével. Konkrét példák a videóban!
  • 3:16 Az életlenség érzetét a képzaj is okozhatja, érdemes kikísérletezni, hogy a különböző fényviszonyok és így ISO értékek között hogyan teljesít a kamerád és ha szükséges, további fényforrást bevetni.

A videónak már elkészült a második része is, amiben további okokat is bemutatok, és azt is, hogy mit tehettek egy kissé életlen képpel Photoshopban, ha még nem reménytelen az eset.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

virágfotózás trükkök

A legjobb tippek virágfotózáshoz kezdő fotósoknak

A szebbnél szebb virágok meghozták a kedvedet a fotózáshoz? Íme pár hasznos tipp, hogy még szebb képeket készíthess teljesen kezdőként is. Gépbeállítás, fények, kompozíciós tanácsok. Akár akkor is hasznát veheted, ha mobillal fotózol! https://youtu.be/EhvDiLqSxrE?si=0sWJmQFQpiWzp0Tp Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>Hasznos trükkök és tanácsok a virágok fotózásához – A videóban elhangzó szöveg leirata:</h2> <p> Itt vagyunk a Margit-szigeten

Tovább olvasom »
ügyfélszerzés fotósoknak

Miért van a nálad bénább fotósoknak több ügyfelük?

Sokszor azt látom, hogy a legtehetségesebb fotósoknak van a legkevesebb önbizalmuk. Ők kételkednek folyamatosan magukban, hogy elég jók-e. Ők nem merik elkérni a munkájuk “rendes” árát, mert félnek a visszautasítástól, hogy “nem érnek annyit”. Mindeközben számos középszerű alak meg vígan megél a fotózásból. Hogy is van ez? Ez a poszt kizárólag a személyes véleményemet tükrözi,

Tovább olvasom »
mesterséges intelligencia photoshop

Teljes útmutató a képgenerátorok használatához (Midjourney, DALL-E 3, Playground AI, Adobe Firefly)

Minden, amit a képgenerálásról tudni érdemes egyetlen, magyar nyelvű tutorial videóban! Milyen megoldások vannak, melyiket mire és hogyan tudod használni? Működés, jogi és etikai kérdések, útmutató lépésről lépésre a hatékony parancsok adásához és a felületek használatához. https://youtu.be/afzVwYVsZZE Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>A videóban elhangzó szöveg leirata:</h2> <p>Szeretnéd megtanulni a képgenerátorok használatát? Rengeteg kérdés érkezik hozzám

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top