Utómunka alapok: Tüntesd el a lila és zöld éleket! A kromatikus aberráció eltávolítása Lightroomban (VIDEÓ)

Lightroom Photoshop kromatikus aberráció szűrés

Találkoztál már azzal a jelenséggel, hogy a képeiden lilás és zöldes élek jelentek meg?

Ez az ún. kromatikus aberráció, egy lencseleképzési hiba. Meglehetősen gyakran előfordul és elsősorban a kontrasztos részeknél jelentkezik. Szerencsére utómunkában könnyen szűrhető, akár a Lightroom, akár az Adobe Camera Raw segítségével. Kezdő fotósok képein gyakran találkozom azzal, hogy a kromatikus aberráció nincsen eltávolítva, ezért született meg ez a videó. 

YouTube csatornám tartalma a ti igényeitek alapján alakul, ha még nem követted be, akkor kérlek, tedd meg! Ne felejtsd el beállítani az értesítéseket sem, hogy értesülj az új feltöltésekről. Ha az elejétől a végéig szeretnéd megtanulni a Lightroom használatát, lesd meg az LRM kurzust!

Hogyan lehet eltüntetni a kromatikus aberrációt a képről a Lightroom segítségével?

Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatom, hogy hogyan tüntetheted el ezt a zavaró jelenséget a fényképeidről. Ahogyan említettem, a kromatikus aberráció szűrése akár a Lightroom, akár az Adobe Camera Raw segítségével megvalósítható, teljesen mindegy, hogy melyiket használod. Szerencsés esetben csupán egy kattintás az egész, de ha esetleg mégsem, akkor is 1-2 perc alatt megoldhatod a videóban bemutatott tippek segítségével!

A videó végén pedig egy haladóbb Photoshop trükköt is mutatok, ha esetleg a Lightroomban vagy ACR-ben nem sikerülne elérni tökéletes eredményt. Ha tetszett a videó, kérlek, ajánld másoknak is, akiknek esetleg még nem sikerült megoldaniuk ezt a problémát!

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

mesterséges intelligencia fotósoknak

Barát vagy ellenség? Mesterséges intelligencia a fotózásban

Az elmúlt időszakban egyre több szó esik a mesterséges intelligenciáról (MI vagy AI, artificial intelligence), ami jelentős hatást gyakorol a fotózásra is. A változások egyrészt rettenetesen izgalmasak, másrészt viszont elképesztően ijesztőek is lehetnek a fotósok számára. Pontosan milyen megoldások érhetők el ma? Segít vagy árt a mesterséges intelligencia? Támogatja a fotósok munkáját vagy elveszi azt?

Tovább olvasom »
mesterséges intelligencia portré retus portrait pro portraiture luminar

Mesteri bőrretus AI technológiával? Portrait Pro, Portraiture, Luminar Neo Photoshop plugin (VIDEÓ)

Kiváltja vajon a mesterséges intelligencia a kézi megoldásokat az igényes portré retusban? A mesterséges intelligencia sorozatom harmadik részében a Portrait Pro, Portraiture, Luminar Neo Photoshop pluginok működését mutatom be. Ha szeretnél még többet tudni és lépést tartani a trendekkel, regisztrálj az áprilisi ingyenes workshopomra!  https://youtu.be/sA_atSzDzHUFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? Portré retus a mesterséges intelligencia segítségével a

Tovább olvasom »
mesterséges intelligencia luminar photoshop

Alkoss lenyűgöző képeket az AI erejével: Luminar Neo, Photoshop Neural Filters használata (VIDEÓ)

Csodálatos fotók néhány kattintással? Vajon lehetséges? A mesterséges intelligencia sorozatom második részében Luminar Neo és a Photoshop Neural Filters AI-alapú megoldásait mutatom be. Ha szeretnél még többet tudni és lépést tartani a trendekkel, regisztrálj az áprilisi ingyenes workshopomra! https://www.youtube.com/watch?v=vPHeDR_bAuYFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? Mesterséges intelligencia használata a Luminar Neo és a Photoshop Neural Filters programban –

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top