Mikor lesz eredménye a hazai fotósokról szóló kutatásnak?

kutatás fotósokról

Talán már láttad, hogy a Fotoplusszal közösen felmérést végzünk a profi és amatőr fotósok helyzetéről, mert ilyen még nem volt Magyarországon!

Ha még nem tetted, kérjük, hogy töltsd ki! Mindössze 6 percet vesz igénybe, ugye rá tudsz szánni ennyit?

Az adatfelvétel 2022. augusztus 31. éjfélig zajlik majd, ezt követően dolgozzuk fel és értékeljük ki az eredményeket. Az eredményekről először a FotoTalk élő adásában lesz szó, október 2-án, 10:00 órától. Ezután az elemzés itt a blogon, illetve a Fotoplus hírei között is meg fog jelenni.

Miért jó neked, ha a válaszaiddal segítesz?

 • Egyrészt ki fogunk sorsolni 2 db 25.000 Ft értékű, illetve 1 db 50.000 Ft értékű Fotoplus vásárlási utalványt!
 • Másrészt pedig az eredmények publikusak lesznek, így te is elhelyezheted majd magad a hazai fotós társadalom térképén!

A válaszadás teljesen anonim, semmilyen személyes adatot nem kérünk! (Ha részt veszel a játékban, az teljesen külön felületen zajlik és persze nem is kötelező.)

A te válaszod is számít! Minél többen töltik ki a kutatást, annál tisztább képet kaphatsz te is.

Szakmai partnerek

Kiderül majd, hogy:

 • Milyen márkák mennyire népszerűek az amatőr vs. profi fotósok körében?
 • A fotósok mekkora része tért már át MILC-re?
 • Milyen fotós műfajokat űznek a legtöbben?
 • És mikkel lehet a legjobban keresni?
 • Melyik műfajnál milyen objektíveket használnak legtöbben?
 • A fotósok mekkora része videózik is?
 • Hogyan képezik magukat a fotósok?
 • Van-e végzettsége a profi fotósoknak?
 • Miből szereznek még a fotósok bevételt a fotózáson és oktatáson kívül?
 • Mik a leghatékonyabb eszközök a fotós ügyfelek szerzésére?
 • Mennyire érinti a fotósokat a KATA adózás változása és hogyan fogják folytatni?

Ha te is kíváncsi vagy a válaszokra, töltsd ki a kérdőívet ITT

Ki végzi a kutatást?

Elsősorban én. Már legalább egy éve dédelgettem ezt az ötletet és a mostani gazdasági helyzet különösen aktuálissá tette. Köszönet a Fotoplus-nak, hogy beállt a kezdeményezés mögé.

Egy kedves kutató barátnőmre is támaszkodom, aki volt olyan jó fej, hogy mind a kérdőív összeállításában, mind a leprogramozásában segített. Részt fog venni az eredmények súlyozásában is, hogy minél pontosabb képet nyerjünk.

Én pedig amellett, hogy 2005 óta foglalkozom üzlettel, marketinggel és dolgozom kutatási adatokkal, éveken keresztül vezettem a régi Index.hu kutatásokkal és elemzésekkel foglalkozó részlegét. Szóval van némi tapasztalatom a számokkal. 🙂

Miért csináljátok?!

A legtöbb piacon létezik ilyen kutatás, csak itthon nem. Mert Magyarország az egész világon csak “kerekítési hiba”, de nekünk nem.

Szeretnénk még jobban megismerni, hogy a jelenlegi helyzetben is a lehető legjobban tudjunk támogatni titeket. Természetesen nem tudjuk előre, milyen “mondások” születnek majd a kutatásból, ez az eredmények feldolgozása során derül ki.

+1: A nyereményjátékban való részvétel a felmérésben adott válaszoktól teljesen független és önkéntes. Ezeket az adatokat kizárólag a sorsoláshoz használjuk fel, illetve lehet értesítést kérni az eredményekről. Semmilyen egyéb célra nem használjuk a játékhoz megadott email címedet, nincsen apróbetű.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

Exif

Milyen beállításokkal készült ez a fotó? Avagy: mire jó az EXIF és mire nem (VIDEO)

A kezdő fotósok egyik leggyakoribb kérdése, hogy milyen felszereléssel és beállításokkal készült egy fénykép. Sokszor pedzegettem már, hogy ez nem a legfontosabb kérdés egy fotóval kapcsolatban, de érdemes megnézni, hogy honnan tudhatók meg ezek az adatok, mire jók és mire nem. https://www.youtube.com/watch?v=dEWt6-XXsFEFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? Milyen beállításokkal készült ez a fotó? Avagy: mire jó az

Tovább olvasom »
5 hiba, amit ne kövess el photoshopban

5 Photoshop hiba, amit ne kövess el! (VIDEÓ)

Kezdő és akár haladó fotósként is könnyű beleesni ebbe az 5 utómunka hibába. Mutatom azt is, hogy hogyan kerüld el őket! https://youtu.be/FnctKLZ6znwFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? 5 Photoshop hiba, amit ne kövess el! A videóban elhangzó szöveg leirata <p>Mik azok a képszerkesztési hibák, amik azonnal elárulják, hogy kezdő vagy a fotózásban? Ha érdekel a fotózás és

Tovább olvasom »
photoshop lightroom újdonságok

Képgenerálás Photoshopban és háttérelmosás Lightroomban (VIDEÓ)

Lightroom és Photoshop újdonságok, amikről fotósként tudnod kell! Háttér elmosása utólag, illetve a képek javítása, átalakítása néhány kattintással a mesterséges intelligencia segítségével! A Lens Blur és Point Color használata Lighroomban és a Generative Fill és Expand alkalmazása Photoshopban. Mit szólsz ezekhez a funkciókhoz? https://youtu.be/V8pdzwb8BO0Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? Képgenerálás Photoshopban és háttérelmosás Lightroomban a videóban elhangzó

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top