Mikor lesz eredménye a hazai fotósokról szóló kutatásnak?

kutatás fotósokról

Talán már láttad, hogy a Fotoplusszal közösen felmérést végzünk a profi és amatőr fotósok helyzetéről, mert ilyen még nem volt Magyarországon!

Ha még nem tetted, kérjük, hogy töltsd ki! Mindössze 6 percet vesz igénybe, ugye rá tudsz szánni ennyit?

Az adatfelvétel 2022. augusztus 31. éjfélig zajlik majd, ezt követően dolgozzuk fel és értékeljük ki az eredményeket. Az eredményekről először a FotoTalk élő adásában lesz szó, október 2-án, 10:00 órától. Ezután az elemzés itt a blogon, illetve a Fotoplus hírei között is meg fog jelenni.

Miért jó neked, ha a válaszaiddal segítesz?

 • Egyrészt ki fogunk sorsolni 2 db 25.000 Ft értékű, illetve 1 db 50.000 Ft értékű Fotoplus vásárlási utalványt!
 • Másrészt pedig az eredmények publikusak lesznek, így te is elhelyezheted majd magad a hazai fotós társadalom térképén!

A válaszadás teljesen anonim, semmilyen személyes adatot nem kérünk! (Ha részt veszel a játékban, az teljesen külön felületen zajlik és persze nem is kötelező.)

A te válaszod is számít! Minél többen töltik ki a kutatást, annál tisztább képet kaphatsz te is.

Szakmai partnerek

Kiderül majd, hogy:

 • Milyen márkák mennyire népszerűek az amatőr vs. profi fotósok körében?
 • A fotósok mekkora része tért már át MILC-re?
 • Milyen fotós műfajokat űznek a legtöbben?
 • És mikkel lehet a legjobban keresni?
 • Melyik műfajnál milyen objektíveket használnak legtöbben?
 • A fotósok mekkora része videózik is?
 • Hogyan képezik magukat a fotósok?
 • Van-e végzettsége a profi fotósoknak?
 • Miből szereznek még a fotósok bevételt a fotózáson és oktatáson kívül?
 • Mik a leghatékonyabb eszközök a fotós ügyfelek szerzésére?
 • Mennyire érinti a fotósokat a KATA adózás változása és hogyan fogják folytatni?

Ha te is kíváncsi vagy a válaszokra, töltsd ki a kérdőívet ITT

Ki végzi a kutatást?

Elsősorban én. Már legalább egy éve dédelgettem ezt az ötletet és a mostani gazdasági helyzet különösen aktuálissá tette. Köszönet a Fotoplus-nak, hogy beállt a kezdeményezés mögé.

Egy kedves kutató barátnőmre is támaszkodom, aki volt olyan jó fej, hogy mind a kérdőív összeállításában, mind a leprogramozásában segített. Részt fog venni az eredmények súlyozásában is, hogy minél pontosabb képet nyerjünk.

Én pedig amellett, hogy 2005 óta foglalkozom üzlettel, marketinggel és dolgozom kutatási adatokkal, éveken keresztül vezettem a régi Index.hu kutatásokkal és elemzésekkel foglalkozó részlegét. Szóval van némi tapasztalatom a számokkal. 🙂

Miért csináljátok?!

A legtöbb piacon létezik ilyen kutatás, csak itthon nem. Mert Magyarország az egész világon csak “kerekítési hiba”, de nekünk nem.

Szeretnénk még jobban megismerni, hogy a jelenlegi helyzetben is a lehető legjobban tudjunk támogatni titeket. Természetesen nem tudjuk előre, milyen “mondások” születnek majd a kutatásból, ez az eredmények feldolgozása során derül ki.

+1: A nyereményjátékban való részvétel a felmérésben adott válaszoktól teljesen független és önkéntes. Ezeket az adatokat kizárólag a sorsoláshoz használjuk fel, illetve lehet értesítést kérni az eredményekről. Semmilyen egyéb célra nem használjuk a játékhoz megadott email címedet, nincsen apróbetű.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

photoshop portré retus

Ti küldtétek: Portré retus a Lightroom és Photoshop segítségével

Köszönöm a képeket, amiket küldtetek! Németh Szabina fotóját választottam az első “Ti küldtétek” képszerkesztéshez. Egy teljes porté retus munkafolyamatot mutatok be az Adobe Lightroom Classic és a Photoshop programokkal. https://www.youtube.com/watch?v=1WF1ezHd4S8Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? Ha te is szeretnél képet küldeni, írj az ingrid kukac dreamworldphoto.hu címre! Kérlek, csatold a nyers képből exportált JPEG-et, lehetőleg 1920 px-es hosszabb oldallal. Ha

Tovább olvasom »
fotográfus vállalkozás

Így készülj fel az első fizetős fotózásodra! (VIDEÓ)

Erre a 4 dologra figyelj, ha szeretnéd, hogy a lehető legjobban sikerüljön az első fizetős fotózásod. https://www.youtube.com/watch?v=5AdrXMaW2W0Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? Nincs elég fotózásod? Tűnj ki a versenytársak tengeréből és szerezz folyamatosan ügyfeleket! A könyvemből egy 4 lépéses marketing keretrendszert sajátíthatsz el, amit kifejezetten fotósok számára fejlesztettem ki. A tervezéstől a napi rutinig mindenre megoldást kapsz, hogy

Tovább olvasom »
fotótanfolyam

Mit lát egy fotós, amit egy “normál” ember nem?

Jártál már úgy, hogy tanácstalanul álltál egy helyen, hogy ott mégis hol és hogyan kellene fotózni? Itt ronda a háttér, ott a fények nem jók, amott meg nem lehet elférni. Ahogyan edződik a fotós szem, egyre inkább meglátja a lehetőséget az ilyen helyszíneken is. A #kattanjki Mentorprogram egyik házi feladata pontosan arról szólt, hogy hogyan fotózzunk

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top