Mikor lesz eredménye a hazai fotósokról szóló kutatásnak?

kutatás fotósokról

Talán már láttad, hogy a Fotoplusszal közösen felmérést végzünk a profi és amatőr fotósok helyzetéről, mert ilyen még nem volt Magyarországon!

Ha még nem tetted, kérjük, hogy töltsd ki! Mindössze 6 percet vesz igénybe, ugye rá tudsz szánni ennyit?

Az adatfelvétel 2022. augusztus 31. éjfélig zajlik majd, ezt követően dolgozzuk fel és értékeljük ki az eredményeket. Az eredményekről először a FotoTalk élő adásában lesz szó, október 2-án, 10:00 órától. Ezután az elemzés itt a blogon, illetve a Fotoplus hírei között is meg fog jelenni.

Miért jó neked, ha a válaszaiddal segítesz?

 • Egyrészt ki fogunk sorsolni 2 db 25.000 Ft értékű, illetve 1 db 50.000 Ft értékű Fotoplus vásárlási utalványt!
 • Másrészt pedig az eredmények publikusak lesznek, így te is elhelyezheted majd magad a hazai fotós társadalom térképén!

A válaszadás teljesen anonim, semmilyen személyes adatot nem kérünk! (Ha részt veszel a játékban, az teljesen külön felületen zajlik és persze nem is kötelező.)

A te válaszod is számít! Minél többen töltik ki a kutatást, annál tisztább képet kaphatsz te is.

Szakmai partnerek

Kiderül majd, hogy:

 • Milyen márkák mennyire népszerűek az amatőr vs. profi fotósok körében?
 • A fotósok mekkora része tért már át MILC-re?
 • Milyen fotós műfajokat űznek a legtöbben?
 • És mikkel lehet a legjobban keresni?
 • Melyik műfajnál milyen objektíveket használnak legtöbben?
 • A fotósok mekkora része videózik is?
 • Hogyan képezik magukat a fotósok?
 • Van-e végzettsége a profi fotósoknak?
 • Miből szereznek még a fotósok bevételt a fotózáson és oktatáson kívül?
 • Mik a leghatékonyabb eszközök a fotós ügyfelek szerzésére?
 • Mennyire érinti a fotósokat a KATA adózás változása és hogyan fogják folytatni?

Ha te is kíváncsi vagy a válaszokra, töltsd ki a kérdőívet ITT

Ki végzi a kutatást?

Elsősorban én. Már legalább egy éve dédelgettem ezt az ötletet és a mostani gazdasági helyzet különösen aktuálissá tette. Köszönet a Fotoplus-nak, hogy beállt a kezdeményezés mögé.

Egy kedves kutató barátnőmre is támaszkodom, aki volt olyan jó fej, hogy mind a kérdőív összeállításában, mind a leprogramozásában segített. Részt fog venni az eredmények súlyozásában is, hogy minél pontosabb képet nyerjünk.

Én pedig amellett, hogy 2005 óta foglalkozom üzlettel, marketinggel és dolgozom kutatási adatokkal, éveken keresztül vezettem a régi Index.hu kutatásokkal és elemzésekkel foglalkozó részlegét. Szóval van némi tapasztalatom a számokkal. 🙂

Miért csináljátok?!

A legtöbb piacon létezik ilyen kutatás, csak itthon nem. Mert Magyarország az egész világon csak “kerekítési hiba”, de nekünk nem.

Szeretnénk még jobban megismerni, hogy a jelenlegi helyzetben is a lehető legjobban tudjunk támogatni titeket. Természetesen nem tudjuk előre, milyen “mondások” születnek majd a kutatásból, ez az eredmények feldolgozása során derül ki.

+1: A nyereményjátékban való részvétel a felmérésben adott válaszoktól teljesen független és önkéntes. Ezeket az adatokat kizárólag a sorsoláshoz használjuk fel, illetve lehet értesítést kérni az eredményekről. Semmilyen egyéb célra nem használjuk a játékhoz megadott email címedet, nincsen apróbetű.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

Photoshop tutorial videó + Lightroom oktató videó magyarul

Kedvenc ingyenes Photoshop videóim (magyarul)

Amióta elindítottam a YouTube csatornámat, meglehetősen sok  magyar nyelvű Photoshop és Lightroom tutorial videót tettem fel. Ebben a bejegyzésben összeválogatom neked a leghasznosabbakat! Ha gondolkodsz rajta, hogy milyen formában tudnád a leghatékonyabban megtanulni a Photoshop vagy akár a Lightroom használatát, akkor neked szól ez a poszt! Photoshop alapok, amiket minden fotósnak tudnia kell! A legfontosabb alapelvek,

Tovább olvasom »

Viszlát 2022, helló 2023! Személyes évértékelő

Az elmúlt napokat a múlt évre való visszatekintéssel és az idei év tervezésével töltöttem. Elemezgettem, hogy mi az, amit jól csináltam és mi az, amit lehetett volna jobban. A legfontosabb, amit érzek, az a hála. Hogy végre megtaláltam a helyemet és azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Még akkor is, ha sokszor túlvállaltam magam és kilógott

Tovább olvasom »
Ihász Ingrid: Marketingiránytű fotósoknak könyv

Végre a kezembe vehettem a könyvemet! – Marketingiránytű fotósoknak

Csodálatos érzés végre tényleg a kezembe venni a könyvemet! Arról beszélek a videóban, hogy mi mindent tanulhatsz meg a Marketingiránytű fotósoknak könyvből. Hálás köszönet a Fotoplus-nak, hogy támogatta a könyv megjelenését! https://youtu.be/M00JZEP7DnUFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? Marketingiránytű fotósoknak – A videóban elhangzó szöveg leirata Többet költesz a fotózásra, mint amennyit keresel vele, és ezen szeretnél változtatni? Neked szól a

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top