Így készülj fel az első fizetős fotózásodra! (VIDEÓ)

fotográfus vállalkozás

Erre a 4 dologra figyelj, ha szeretnéd, hogy a lehető legjobban sikerüljön az első fizetős fotózásod.

Feliratkoztál már a YouTube csatornámra?

Nincs elég fotózásod? Tűnj ki a versenytársak tengeréből és szerezz folyamatosan ügyfeleket!

A könyvemből egy 4 lépéses marketing keretrendszert sajátíthatsz el, amit kifejezetten fotósok számára fejlesztettem ki. A tervezéstől a napi rutinig mindenre megoldást kapsz, hogy többé ne legyen kín a marketing, és valós eredményeket érj el. Szeretnél értesülni róla, ha előrendelhető a könyv? Kérlek, iratkozz fel az értesítőre!

A videó szövegének leirata:

Szeretnéd, hogy igazán jól sikerüljön az első fizetős fotózásod? Erről fog szólni ez a videó. Köszönöm a szavazatokat, toronymagasan nyert ez a téma.

Én Ihász Ingrid vagyok, és hogyha érdekel a fotózás és az utómunka, akkor kövesd a csatornámat.

Négy területen fogok most tippeket adni.

Az első a fotózás megtervezése.

Amit én nagyon szeretek használni erre a célra, az a Pintrest. Érdemes összeállítani egy táblát, ahova a hangulathoz, helyszínhez, pózokhoz, feladatokhoz gyűjtesz inspirációt.

Ugyancsak az előkészítéshez tartozik, hogy megismered a helyszínt, igyekszel bejárni, megtudod, hogy kell-e mondjuk fizetni, hogy lehet a környéken parkolni, hogy ne a fotózáson kerüljön erre sor.

Érdemes az időjárást is ellenőrizni előre, és hogyha kültéri fotózásról van szó, akkor esőnappal is készülni.

Nagyon fontos a fotózásnak az időpontja, hiszen pontosan tudnod kell, hogy hol fog állni a nap, amikor fotózol, mert a fényekre nagyon oda kell figyelned, nem csak a háttérre.

Ha nincs lehetőséged előzetesen bejárni a helyszínt, akkor akár alkalmazásokat is használhatsz erre a célra. Ezek Sun Location, Sun Scout és hasonló neveken szoktak futni.

A második dolog az ügyfélnek az előzetes tájékoztatása, illetve a vele való konzultáció.

Én nagyon szeretek ilyen célra ügyfél kérdőívet használni, ott fel lehet venni az ügyfélnek a kapcsolati adatait, azt, hogy miért szeretné a fotózást, milyen preferenciái vannak, és így olyan munkát fogsz tudni szállítani, ami megfelel neki.

Meg kell ismertetned a teljes munkafolyamatodat, hogy tudja majd, hogy mire számíthat, különös tekintettel arra, hogy milyen határidőkkel dolgozol, mi van és mi nincs benne a csomagban, mikor kell fizetni. Ezek azok a pontok, aminél igazán kellemetlen, hogyha elcsúszás van.

Emellett tudnia kell, hogy milyen ruhákkal, kiegészítőkkel készüljön, vagy hogyha stylisttal dolgoztok, akkor vele hogyan lesz az együttműködés. Illetve hogyan lesz megfelelő sminkje és haja erre az alkalomra. A legjobb, hogyha ezt profi készíti el a helyszínen.

A harmadik rész, ami már közelebb van a fotózás időpontjához, az a technikai felkészülés.

Tudnod kell, hogy milyen fényképezőgépet vagy gépeket fogsz magaddal vinni, milyen objektíveket, derítőlapot, vakut, állványt, vaku kioldót, egy sor dolgot. Érdemes egy listát készíteni, amit át tudsz futni, így biztosan nem marad ki semmi.

Van egyébként a Tiktokon egy videóm, hogy nekem mi minden szokott lenni a táskámban, érdemes azt is megnézni.

Amire mindenképpen figyelj oda, hogy az akkumulátorok legyenek feltöltve, lehetőleg legyen pót aksid, legalább két memóriakártyád. Ha fontos esemény van, akkor lehetőleg mindkettőre írd fel a képeket.

A felszerelésed legyen megtisztítva, körtepumpával, illetve egyéb eszközökkel, az nagyon kellemetlen, hogyha utólag a koszokat kell retusálgatnod a képekről.

A felkészülés negyedik területe már magához a fotózáshoz kapcsolódik, illetve, hogy ott hogyan jelensz meg.

Legyen rajtad megfelelő ruha és cipő, amiben tudsz mozogni, de megfelel magának az eseménynek is, tehát alkalomhoz illő az öltözet. A klasszikus megjelenés ilyen munkakörben a fekete, de az esemény jellegétől függően ettől eltérő is lehet.

Mindenképpen érekezz időben, hogy elő tudj készülni, hogy jó benyomást tegyél az ügyfélre. Az nagyon kellemetlen, hogyha késve érkezel meg egy fotózásra.

Lehetőleg állítsd be a gépedet előre az első jelenethez, ahol fotózni fogsz, így ott már biztosan nem fogsz bénázni.

Ha megérkezik az ügyfél, akkor adj neki egy kis időt a feloldódásra, ne kezdd azonnal fotózni, beszélgess vele, és mondd el újra, hogy hogyan fog zajlani a fotózás. Különösen akkor, hogyha nem egyedül érkezik.

Minden egyes fotózás egy lehetőség arra, hogy elkápráztasd az ügyfelet és a szolgáltatótársaidat, és ezért akarnak majd veled ismét dolgozni és ajánlani másoknak. Ez ugyanúgy igaz a TFCD vagy barter fotózásokra is, nem csak a fizetősekre.

Jelenleg éppen a könyvemet írom, kifejezetten fotós vállalkozóknak. A márkaépítéstől egészen a visszajáró ügyfélkör kialakításáig. Úgyhogy, ha szeretnél értesülni arról, hogy mikor lesz előrendelhető, akkor iratkozz fel a listára, megtalálod a videó alatt a linket hozzá.

Köszönöm szépen, hogy megnézted ezt a videót, remélem, hogy hasznosnak találtad. Hogyha tetszett, akkor ne felejtsd el lájkolni és kommentelni, köszönöm!

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

NAS munkafolyamat fotósoknak

NAS munkafolyamat fotósoknak: A képek tárolása, rendszerezése és megosztása (QNAP TVS-675)(VIDEO)

Fotósként hogyan tárold, rendszerezd és oszd meg a fényképeket az ügyfelekkel? Ebben a videóban megmutatom, hogy milyen munkafolyamatot alakítottunk ki a NAS-sal. https://youtu.be/OGHhyviXkZQFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? NAS munkafolyamat fotósoknak: A képek tárolása, rendszerezése és megosztása (QNAP TVS-675) – A videóban elhangzó szöveg leirata <p>Fejfájást okoz a fotóid tárolása, rendszerezése és megosztása másokkal? Megmutatom, hogy milyen

Tovább olvasom »
mesterséges intelligencia photoshop

A legnagyobb újdonság a Photoshopban: képgenerálás mesterséges intelligenciával (VIDEÓ)

Kiterjesztenéd vagy megváltoztatnád a fotóidat néhány kattintással? Megérkezett a mesterséges intelligencia alapú képgenerálás Photoshopba! Megmutatom a használatát lépésről lépésre. https://youtu.be/u2WfV_u4YYoFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? A legnagyobb újdonság a Photoshopban: képgenerálás mesterséges intelligenciával – A videóban elhangzó szöveg leirata: <p>Kiterjesztenéd vagy megváltoztatnád a fotódat néhány kattintással? Megérkezett a mesterséges intelligencia alapú képgenerálás a Photoshopba. Szia, én Ihász

Tovább olvasom »
Lightroom, photoshop, adobe camera raw újdonságok

Lightroom és Photoshop újdonságok – AI zajszűrés és még jobb maszkolás (VIDEÓ)

Mindig izgatottan várom a Lightroom és Photoshop frissítéseket, mert az új funkciókkal általában azonnal könnyebbé és gyorsabbá válik az utómunka. Most is nagyon hasznos újdonságok érkeztek! Megmutatom, hogyan távolítsd el a zajt a fotóidról az új, mesterséges intelligencia alapú Denoise segítségével, és bemutatom a maszkolási fejlesztéseket, mint például a görbék lokális alkalmazása és az új

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top