A legnagyobb hiba, amit a Photoshoppal elkövettem

Photoshop tanfolyam fotósoknak

Ha még nem kerültél szorosabb barátságba a Photoshoppal, nem vagy egyedül. Amikor egyetemistaként a 2000-es években elkezdtem használni ezt a programot, iszonyatosan sok bosszúságot okozott.

Az a helyzet ugyanis, hogy a Photoshop egyáltalán nem felhasználóbarát program. Ha előzetes ismeretek nélkül kezded el használni, akkor nagyon nehéz átlátni a működését. Annak idején nem egyszer záram be úgy, hogy na ezt én sohasem fogom megérteni.

Mi hozta meg az áttörést a Photoshop használatában?

Az áttörést az hozta meg nekem, amikor beruháztam életem első Photoshop tanfolyamára. Azt kell mondanom, hogy egy új világ nyílt meg előttem. Végre megértettem, hogy mi miért van és hogyan működik.

Az alapokat Ben Willmore tette le nálam, de még elég sok embernek tartozom óriási hálával, hiszen rengeteget tanultam tőlük és ezt a tapasztalatot is beépíthettem a tananyagaimba. Néhány példa a teljesség igénye nélkül: Unmesh Dinda (PiXimperfect), Jesús Ramirez (PTC), Pratik Naik, Aaron Nace (Phlearn), Paulina Duczman, Cassandra Jones (Noelle Mirabella).

Ha még ott tartasz, hogy post-it cédulákra van felírva, hogy milyen lépés mi után következik és milyen értékeket kell beállítani, akkor ideje szintet lépned. Ezzel ugyanis van egy komoly probléma: amíg nem érted, hogy mit pontosan miért csinálsz, nem leszel képes más problémákat önállóan megoldani. Ha jön egy új kihívás, azonnal elakadsz és akár órákat töltesz a megoldással – ha sikerül egyáltalán!

Nekem az hozta meg az igazi előrelépést, amikor megértettem, mit miért kell csinálni. Megismertem a különböző módszereket, így ha az egyik éppen nem válik be, tudok egy másikhoz fordulni. Ez hihetetlen szabadságot és magabiztosságot ad. Arról már nem is beszélve, hogy mennyi időt takarítok meg.

Kell a szakértői útmutatás!

Igen, a legnagyobb hiba, amit elkövettem, az az volt, hogy szakértői útmutatás nélkül vágtam bele a Photoshop használatába és azt gondoltam, hogy ingyenes anyagokból magas szintű, rendszerezett tudást szedhetek össze. Biztosan van olyan, akinek ez sikerül, de én nem tartoztam közéjük.

Nekem kellett, hogy valaki elmondja és rendszerbe helyezze az egészet, hogy utána már tudjak önállóan építkezni.

Photoshop Mastery kurzusom pontosan azért született, hogy ezt a segítséget megadja neked. Átgondolt, rendszerezett tudást, ami nemcsak az eszközök használatát tanítja meg, de a tipikus fotós problémákra is kulcsrakész megoldást ad.

Ha szeretnéd te is megspórolni a felesleges köröket és nincsen végtelen időd ingyenes forrásokból összecsipegetni a tudást, válaszd a Photoshop Mastery kurzust!

Mondj búcsút a szenvedésnek és utómunkázz végre időben is hatékonyan!

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

Felszerelés vs. Tudás: Mi számít a fotózásban?

“Aki tud, az bármilyen eszközzel csodás képeket készít.” “Profi felszerelés nélkül nincs minőségi fotó.” Mi számít többet a fotózásban, a tudás vagy a felszerelés? Ezt az ősi dilemmát feszegetem ebben a videóban. Avagy: miért nem számít a profi fotós cucc és miért számít mégis? https://youtu.be/ze9xXz9dIcM Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>Felszerelés vs. Tudás: Mi számít a

Tovább olvasom »

Photoshop portré retus egyszerűen – Kattanjki Klubtalálkozó képszerkesztés

Megmutatom, hogyan retusálj portrét egyszerűen a Lightroom és Photoshop segítségével. A képek a Kattanjki Klubtalálkozón készültek. Köszönet Mező Blanka és Jagasics Dóra klubtagunknak, hogy megosztották velem a fotójukat ehhez a videóhoz. https://youtu.be/ZCUa8I571A8 Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>Photoshop portré retus egyszerűen – Kattanjki Klubtalálkozó képszerkesztés – A videóban elhangzó szöveg leirata:</h2> <p>Kíváncsi vagy, hogy készült ez

Tovább olvasom »

5 dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz oldani

5 dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz oldani a Photoshop helyett. Ha nem szeretnél sokat pepecselni az utómunkával, neked szól ez a videó tippekkel és trükkökkel! https://youtu.be/u7XBQHCPQAI Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>5 dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz oldani – A videóban elhangzó szöveg leirata:</h2> <p>Öt dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top