Alkoss lenyűgöző képeket az AI erejével: Luminar Neo, Photoshop Neural Filters használata (VIDEÓ)

mesterséges intelligencia luminar photoshop

Csodálatos fotók néhány kattintással? Vajon lehetséges? A mesterséges intelligencia sorozatom második részében Luminar Neo és a Photoshop Neural Filters AI-alapú megoldásait mutatom be.

Ha szeretnél még többet tudni és lépést tartani a trendekkel, regisztrálj az áprilisi ingyenes workshopomra!

Feliratkoztál már a YouTube csatornámra?

Mesterséges intelligencia használata a Luminar Neo és a Photoshop Neural Filters programban - A videóban elhangzó szöveg leirata

Szeretnél kreatívabb képeket készíteni a mesterséges intelligencia segítségével?

Szia, Ihász Ingrid vagyok, és ebben a videóban a Luminar Neo, illetve a Photoshop Neural Filters lehetőségeiről fogok beszélni.

Hogyha érdekel ez a téma, akkor kövesd a csatornámat, mert a sorozatból ez a második videó.

Először is mutatok néhány lehetőséget a Luminar Neóban, ami Lightroom vagy Photoshop pluginként, illetve önálló programként is elérhető.

Ezt a képet a mesterséges intelligencia segítségével készítettem, így ez a teljes mérete. Van olyan lehetőség, hogy az Upscale segítségével felnagyítsam ezt a képet, például kétszeres méretűre. Egészen jó munkát végez.

Tud HDR-t, illetve Focus Stackinget is, ezeket én kevésbé szoktam használni.

A többi AI funkció az Edit menüben található. A Crop segítségével például segítségül hívhatjuk a mesterséges intelligenciát, hogy jobb legyen a kompozíciónk. Ő így vágta volna ezt a képet.

Az Enhance funkció egészen izgalmas dolgokra képes ezzel az egyetlen egy csúszkával.

Szűrhetünk zajt, vagy élesíthetünk olyan képet, ami bemozdult lett, illetve alakíthatjuk a fényeket is a képünkön.

A Relight alkalmas arra, hogy megváltoztassuk a fényviszonyokat, és például ami közel van, azt fényesebbre vegyük, illetve ami messzebb van, az sötétebbre. Azt, hogy mit tekint közelinek és messzinek, azt ezzel a csúszkával állíthatjuk.

A portré funkciókról majd inkább egy másik videóban fogok beszélni külön.

Az Atmosphere-ben különböző ködöket vagy füstöt tudunk elhelyezni a képen.

Van egyébként arra is lehetőség, hogy eltávolítsuk a hátteret, a réteg tulajdonságainál a Masking alatt. Itt található a Background Removal.

Látható tehát, hogy tökéletesen kijelölte az alanyunkat, és hogyha rányomunk a Remove-ra, akkor el fogja távolítani a hátteret.

Egy másik képen érdemes megnézni az égcsere lehetőségét, amiben legendásan jó a Luminar. Ez ugye a Sky opció alatt érhető el, és kifejezetten az adott képhez is ajánl egeket.

Fontos azonban, hogy lehetőleg a fényviszonyok hasonlóak legyenek, különben ki fog lógni a lóláb. Egyébként meglepően jó eredményt végez egy teljesen más napszakban készült éggel is. Hogyha jobban tükröződne az ég a vízen, akkor arra is van lehetőség, hogy ez látszódjon.

Egy nagyon-nagyon jó lehetőség a Luminarban, hogy eltüntethetjük ezeket a kábeleket innen. Kifejezetten erre van egy külön lehetőség – Remove Power Lines. Hogyha azt találjuk, hogy valami olyat is eltávolított, amit nem kellett volna, akkor azt kijelöljük és a Restore lehetőségével visszaállítjuk.

Az Erase alatt van lehetőség egyébként arra is, hogy a szenzorkoszokat eltávolítsuk. Ezt ugye Lightroomban csak manuális módon lehet megtenni. A Lightroomban ugye itt tudjuk eltávolítani ennek a kis sebtapasz ikonnak a segítségével a különböző foltokat, hogyha benyomjuk ezt a Visualize Spots opciót, akkor elég jól látszanak a szenzorkoszok, és így fogjuk tudni őket ugye leszedegetni. Ezt kikapcsolva ugye látjuk is az eredményt, H-val eltüntethetjük ezeket a pacákat.

Ctrl+klikkel meg tudom nyitni Luminarban, és az Editnél az Erase-ben kiválaszthatom a Dust Spot etávolítást. És máris eltűntek.

A Photoshopban is van egyébként égcsere, ami az Edit menüben található, a Sky Replacement alatt. Ezt a funkciót elég jól megoldották, bár szerintem a Luminar még mindig ügyesebb ebből a szempontból.

A Photoshopban a legtöbb mesterséges intelligenciát használó szűrő itt a Filter menüben található a Neural Filters alatt.

Ezekből sok olyan van, ami még béta állapotban van. Itt is van hasonló megoldás, mint a Luminarban, amivel felnagyíthatunk képet, ez a Super Zoom. Érdemes bekapcsolni azt, hogy a JPG felnagyításból eredően artifektek, azok ne látszódjanak. Ugye csökkenthetünk zajt, vagy élesíthetünk, és itt ugye eldönthetjük, hogy mekkorára szeretnénk nagyítani a képet. Elég sok időt vesz igénybe.

Nekem az a tapasztalatom, hogy az eredmény nem olyan szép, mint a Luminar esetében. A Style Transferrel ilyen különböző művészeti stílusokat alkalmazhatunk a képre. Ennek szerintem nem olyan nagy haszna van.

Érdekes lehet még ez a Color Transfer szűrő, ami ugye arra alkalmas, hogy más képnek a színvilágát hozzuk át a sajátunkra. Elvileg ide fel is tölthetünk saját képet, megmondom őszintén, hogy még ez sem hozza nekem azt az eredményt, amit elvárnék tőle.

Ami egy hasznos szűrő, időnként szoktam használni, az a Harmonization, aminél ugyanis arra van lehetőség, hogy harmonizáljunk két réteget, például kompozit készítéshez. Látszik is, hogy hogyan harmonizálja az eredeti képünket a háttérrel, ami ki lett választva. Picit finomhangolhatjuk, hogyha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel. Ilyen volt eredetileg és ilyenre hangolja, sokkal jobban illik ehhez a háttérhez. Lehet, hogy nem lesz tökéletes az eredmény, de utána kézi eszközökkel sokkal könnyebben hangolhatjuk össze a két képet, minthogyha az egészet kézzel kellene megcsinálni.

Te használod akár a Luminar, akár a Photoshop Neural Filters lehetőségeit? Légyszi, írd meg kommentben.

Az AI alapú megoldások rengeteg lehetőséget rejtenek, még ha picit gyerekcipőben jár is némelyik.

Ha tetszett ez a videó, és szeretnél többet tudni a témáról, akkor érdemes feliratkozni a videó alatt található linken az ingyenes workshopra, amit áprilisban fogok tartani, ahol még több tippet és trükköt fogok megosztani.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

mesterséges intelligencia photoshop

Teljes útmutató a képgenerátorok használatához (Midjourney, DALL-E 3, Playground AI, Adobe Firefly)

Minden, amit a képgenerálásról tudni érdemes egyetlen, magyar nyelvű tutorial videóban! Milyen megoldások vannak, melyiket mire és hogyan tudod használni? Működés, jogi és etikai kérdések, útmutató lépésről lépésre a hatékony parancsok adásához és a felületek használatához. https://youtu.be/afzVwYVsZZE Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>A videóban elhangzó szöveg leirata:</h2> <p>Szeretnéd megtanulni a képgenerátorok használatát? Rengeteg kérdés érkezik hozzám

Tovább olvasom »
Exif

Milyen beállításokkal készült ez a fotó? Avagy: mire jó az EXIF és mire nem (VIDEO)

A kezdő fotósok egyik leggyakoribb kérdése, hogy milyen felszereléssel és beállításokkal készült egy fénykép. Sokszor pedzegettem már, hogy ez nem a legfontosabb kérdés egy fotóval kapcsolatban, de érdemes megnézni, hogy honnan tudhatók meg ezek az adatok, mire jók és mire nem. https://www.youtube.com/watch?v=dEWt6-XXsFEFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? Milyen beállításokkal készült ez a fotó? Avagy: mire jó az

Tovább olvasom »
5 hiba, amit ne kövess el photoshopban

5 Photoshop hiba, amit ne kövess el! (VIDEÓ)

Kezdő és akár haladó fotósként is könnyű beleesni ebbe az 5 utómunka hibába. Mutatom azt is, hogy hogyan kerüld el őket! https://youtu.be/FnctKLZ6znwFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? 5 Photoshop hiba, amit ne kövess el! A videóban elhangzó szöveg leirata <p>Mik azok a képszerkesztési hibák, amik azonnal elárulják, hogy kezdő vagy a fotózásban? Ha érdekel a fotózás és

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top