Így használd a Midjourney AI képgenerátort! Magyar nyelvű útmutató (VIDEÓ)

Mesterséges intelligencia midjourney magyarul

A mesterséges intelligencia világának legizgalmasabb és egyben legijesztőbb tagjai a képgenerátorok, amelyek szöveges parancsok alapján “alkotnak”. A mesterséges intelligencia sorozatom negyedik részében a Midjourney alap használatát mutatom be lépésről lépésre. Ha eddig túl bonyolultnak tűnt a számodra, neked szól ez a videó.

Ha szeretnél még többet tudni és lépést tartani a trendekkel, regisztrálj az áprilisi ingyenes workshopomra!

Feliratkoztál már a YouTube csatornámra?

Képalkotás a mesterséges intelligencia segítségével, a Midjourney képgenerátor használata - A videóban elhangzó szöveg leirata

Szeretnél a semmiből kreatív képeket létrehozni a mesterséges intelligencia segítségével? Szia, én Ihász Ingrid vagyok, és ebben a videóban a Midjourney képgenerátornak az alapvető használatát fogom bemutatni. Ez lehetővé teszi, hogy szöveges parancsok alapján hoz létre képeket. Ilyen jellegű alkotást korábban elképzelni sem tudtunk.

Hogyha érdekel ez a téma, akkor ne felejts el feliratkozni a csatornámra.

A Midjourney képgenerátor egy nagyon izgalmas, de egyben ijesztő megoldás is a kreatív alkotók számára, hiszen ezekkel a szöveges parancsokkal gyakorlatilag végtelen számú képet hozhatunk létre. Elsősorban inspirációra vagy a fotóid kiegészítéséhez, generálhatsz például hátteret vagy bizonyos elemeket kompozit képekhez.

Szívesen mondanám, hogy nagyon egyszerű a Midjourney használata, de ez sajnos nincs így jelenleg. A Discordon keresztül lehet használni, ami olyan, mintha egy chatszobában vagy fórumszobában beszélgetnénk egy bottal, megmondjuk neki, hogy milyen képet szeretnénk, és ő ennek megfelelően válaszol nekünk a kész képpel. Bár online is lehet használni, érdemes hozzá letölteni a Discord alkalmazást, meg is mutatom, hogy hogyan. Hogyha ezzel megvagy, akkor regisztrálj egy új accountot.

Regisztrálj a Midjourney Discord szerverre és ezzel már elő is készültünk ahhoz, hogy generálhassunk képeket. Kiválasztom például ezt a szobát. Ahhoz, hogy használhasd a Discordot, verifikálnod kell az email címedet. Küldenek egy e-mailt, abban csak rá kell kattintani a megadott linkre, és utána már fogod tudni használni a szobákat.

Itt különböző parancsokat tudsz használni, nézzük meg először a /infót. Ez többek között megmutatja neked azt, hogy még nem vagy feliratkozva, és hogy mennyi ideig generálhatsz képeket.

Érdemes megnézni a beállításokat is, a /settingst. Itt ugye kiválaszthatod, hogy melyik Midjourney verziót használod. Én a négyest ajánlom, ez ugye a legfejlettebb. Én az alap minőséget ajánlom, hogyha szeretnél magasabb minőségű képet, az ugye kétszer annyit fog felemészteni a keretedből. A stilizálás mértéke az közepes, regular upscale-t fogsz használni, tehát sima felnagyítást, publikusban vagy ugye és nem is tudsz másra váltani. Hogyha ezzel megvagy, akkor már generálhatsz is képet.

Ezt az /imagine paranccsal tudod megtenni. Ez nagyon jól működik akár általános parancsokkal is, de hogyha egy specifikus eredményt szeretnél, tehát hogy minél inkább olyan legyen, mint amit elképzeltél, akkor nagyon pontosan kell megadnod, hogy mit is szeretnél látni a képen.

Angolul tudod beadni a parancsokat, én most azt kértem tőle, hogy egy realisztikus képet készítsen egy 6 éves szőke lányról, aki egy asztronauta ruhát visel. Itt kiadja a MidJourney, hogy el kell fogadnom a felhasználási feltételeket.

Ugye itt folyamatosan pörög a chat, tehát vissza kell jönnöm ehhez az üzenethez, és most várakozni fogok, hogy elkészítse a képet.

Egyébként kiadja neked ezeket az általános információkat is. Ugye ezen a szerveren vagyunk, és itt van például egy tájékoztató arról, hogy hogyan is kell használni, a Midjourney-t.

Itt beállíthatod, hogy üzeneteket kapj arról, hogyha megemlítenek egy chatben. Ezt azért érdemes, mert hogyha neked generál valamit a Midjourney, akkor fogsz róla kapni értesítést.

És itt van, hogy mit alkotott nekünk a Midjourney ebből a promptból. Szerintem elég jó lett.

Itt több lehetőség is van, felnagyíthatjuk bármelyik képet, ugye az egyest, a kettest, a hármast, vagy a négyest, ezzel generálhatunk újakat, hogyha nem lennénk elégedettek az eredménnyel. És hogyha szeretnénk még verziókat látni valamelyikből, amelyik tetszik, például mondjuk a V3-asból, akkor egész egyszerűen rámegyünk erre, és fog nekünk ehhez hasonló verziókat még generálni.

Itt ugye látunk mindent, amit mások generálnak. Hogyha szeretnénk így úgymond privátban chatelni, akkor elő kell fizetnünk, és akkor nem fogjuk mindenki másét is látni egyben. Viszonylag nehéz lehet követni ezt a chatet, úgyhogy érdemes itt az Inboxot nézni, és itt meg fogjuk látni a mentions-öket, és akkor itt megtaláljuk azokat, amiket nekünk generált a Midjourney.

Ugye itt van a négy verzió abból, ami tetszett nekünk. Oda tudunk ugrani a beszélgetésben, és fel tudjuk például nagyítani azt a verziót, ami a legjobban tetszett. Itt ugye látszik, hogy várakozik erre, hogy megcsinálja ezt nekünk. Általában ezeket a felnagyítási műveleteket egy kicsit hosszabb idő alatt szokta elvégezni, hiszen ez nagy számítási kapacitást igényel.

Itt látszik, hogy el is készült a kép, hogyha rákattintunk, akkor le is tudjuk menteni magunknak egy sima jobb klikk segítségével.

Ha úgy ítéljük meg, hogy nem pontosan azt az eredményt kaptuk, amit szerettünk volna, akkor generálhatunk egy újabb képet. Ugye felhasználhatjuk azt a promptot és kiegészíthetjük egyéb dolgokkal.

Akár olyan paramétereket is megadhatunk, ami a képi világot imitálja. És ami ennél is fontosabb, hogy a végére feltehetünk különböző paramétereket, amik befolyásolják, hogy milyen legyen a kép. Például a képarány vagy a stilizálás mértéke. Nagyon-nagyon sok ilyen parancs van, amit a Midjourney-nek a dokumentációjában meg lehet találni.

Én most megmutatom, hogyha más képarányú képet szeretnénk, akkor mit kell beírni. Két vonalat húzok, és az aspect ratio rövidítése, az –ar, és beírom, hogy 2:3. Tehát a következő képet már ilyen képarányban fogja elkészíteni, kiegészítve azokkal az információkkal, amiket hozzáadtam.

Itt az Inboxban figyelhetem, hogy mikor lesz kész. Látszik a képnek az evolválódása, hogyan megrajzolja, a Midjourney százalékkal jelzi ezeket.

Olyan képet szerettem volna, ami a teljes testet ábrázolja, és látszik rajta a Hold is, és ilyeneket kaptam. Nekem a második tetszik, úgyhogy elmegyek ehhez a beszélgetéshez, és fogok verziókat kérni a másodikból. Itt az Inboxban fogom látni, hogyha készen van.

Eléggé hasonlóak lettek, mondjuk a harmadik tetszik a legjobban, úgyhogy azt felnagyítom.

Ha elfogytak az ingyenes kreditjeid, vagy szeretnél egy kicsit kényelmesebb formában chatelni, akkor azt a /subscribe lehetőséggel tudod megtenni.

Itt is fontos látni, hogy mint minden AI eszköz esetében, vannak korlátok, illetve nem helyettesíti sem a manuális munkát, sem az emberi kreativitást.

Te használtad már a Midjourney-t vagy valamilyen hasonló képgenerátort? Kérlek, írd meg a tapasztalataidat kommentben.

Remélem, hogy hasznosnak találtad ezt a videót, és hogyha igen, akkor légyszi iratkozz fel a videó alatt lévő linken az ingyenes webináriumomra, ahol még több tippet és trükköt fogok hozni ebben a témában.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

Stresszlevezetés

Kattanjki: fotózd ki magadból a feszültséget! (VIDEÓ)

Neked szól ez a videó, ha nehezen találsz időt a fotózásra az életedben. A videóban bemutatom, hogyan teheted a fotózást, mint stresszlevezetést az életed részévé. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Kattanjki: fotózd ki magadból a feszültséget! – A videóban elhangzó szöveg leirata</h2> <p>A fotózás csak a fontos pillanatok megörökítésére

Tovább olvasom »
Családi történetek

Családi történetek a lencsén keresztül: Így örökítsd meg a hétköznapokat (VIDEÓ)

Ebben a videóban 3 tippet hoztam ahhoz, hogy némi előkészítéssel és irányítással te is megőrizhesd a valódi érzéseket, hangulatokat, arckifejezéseket. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Családi történetek a lencsén keresztül: Így örökítsd meg a hétköznapokat – A videóban elhangzó szöveg leirata</h2> <p>Gondoltál már arra, hogy a családi élet tele

Tovább olvasom »
Kreatív fotózás

Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban (VIDEÓ)

Ebben a videóban három tippet kapsz arra, hogy hogy válhat a hétköznapiból kreatív alkotás. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban – A videóban elhangzó szöveg leirata<br></h2> <p>Fedezd fel a kreativitásod a fotózáson keresztül! Sokan úgy érzik, hogy nekik nincs érzékük a fotózáshoz,

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top