5 dolog, amit rosszul tudsz a fotózásról! (VIDEO)

5 dolog, amit rosszul tudsz a fotózásról
Olyan mítoszokról szól a videó, amiket érdemes ledönteni kezdő és akár haladó fotósként.

Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról!

5 dolog, amit rosszul tudsz a fotózásról! - A videóban elhangzó szöveg leirata

5 dolog, amit rosszul tudsz a fotózásról. Ebben a videóban olyan mítoszokról lesz szó, amit akár kezdő, akár haladó fotósként érdemes ledönteni. Ha egyetértesz, ha nem, írd majd meg kommentben. Én Ihász Ingrid vagyok, és ha érdekel a fotózás és az utómunka, akkor iratkozz fel a csatornámra és kapcsold be az értesítéseket.

1. Csak profi cuccokkal lehet jó képeket készíteni. A tanulás és a kreativitás legyen az első. Itt például egy ősrégi Canon géppel készítettem olyan képeket, amikkel fotópályázatot is nyertem. Ha kíváncsi vagy, hogyan nézd meg ezt a videót. Az életlen és bemozdult képek oka a legtöbbször a megfelelő beállítások hiánya. Erről két videót is készítettem, amit megtalálsz ez alatt. Persze vannak olyan feladatok, amikhez kell a profi felszerelés, de sokszor már a tudatosság és a kreativitás is elég lenne ahhoz, hogy jó képet tudj készíteni.

2. A fotózás túl műszaki és bonyolult. Ha nem ismered a manuális módot, esélyed sincs. Igen, meg kell érteni az expozíciós háromszöget, illetve az egyes értékeknek a hatását a képre. Ezután viszont bátran támaszkodhatsz akár a félautomata, akár az automata megoldásokra, hogyha egy adott helyzetben azokkal jobb eredményt tudsz elérni.

3. Minél több a fény, annál jobb a fotózáshoz. A direkt napfény nagyon nagy kihívás tud lenni akár haladó fotósoknak is, nemhogy kezdőknek. Felhős időben, illetve árnyékban a legegyszerűbb fotózni, és a napkelte, illetve a napnyugta fényei nagyon-nagyon szépek.

4. A harmadolás jobb, mint a középre komponálás. A fotós iskolák első leckéje szokott lenni, hogy mozdítsd ki az alanyodat középről. De mindig jobb a harmadolás? Egyáltalán nem. Komponálj bátran középre, hogyha tükröződést vagy szimmetriát fotózol, esetleg nagy látószöggel készítesz képet és az alanyodnak torzulna az arca.

5. Az utómunka csalás és szemfényvesztés. Valójában már az analóg korban is létezett utómunka, nincs benne semmi ördögtől való dolog. A nyers kép semmilyen korrekciót nem tartalmaz, míg a jpg-k már igen. Nem csalás a legjobbat kihozni egy fotóból, ha pedig azon is túlmész, az már a művészi önkifejezésnek az eszköze lehet.

Tanulj, kísérletezz, hibázz, és rá fogsz találni a saját stílusodra. A következő négy videóhoz lesz kihívás, a végén pedig készülök egy képértékelés élővel. Ősszel indul a Kattanjki Klub, ahol szeretettel várunk, hogyha imádsz fotózni, akár a kreatív alkotás öröme miatt, akár a pillanatok megörökítéséért, akár a stressz levezetése céljából. Jelentkezz az értesítőre itt a videó alatt, hogy úgy fotózhass, ahogy szeretnél.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

Stresszlevezetés

Kattanjki: fotózd ki magadból a feszültséget! (VIDEÓ)

Neked szól ez a videó, ha nehezen találsz időt a fotózásra az életedben. A videóban bemutatom, hogyan teheted a fotózást, mint stresszlevezetést az életed részévé. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Kattanjki: fotózd ki magadból a feszültséget! – A videóban elhangzó szöveg leirata</h2> <p>A fotózás csak a fontos pillanatok megörökítésére

Tovább olvasom »
Családi történetek

Családi történetek a lencsén keresztül: Így örökítsd meg a hétköznapokat (VIDEÓ)

Ebben a videóban 3 tippet hoztam ahhoz, hogy némi előkészítéssel és irányítással te is megőrizhesd a valódi érzéseket, hangulatokat, arckifejezéseket. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Családi történetek a lencsén keresztül: Így örökítsd meg a hétköznapokat – A videóban elhangzó szöveg leirata</h2> <p>Gondoltál már arra, hogy a családi élet tele

Tovább olvasom »
Kreatív fotózás

Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban (VIDEÓ)

Ebben a videóban három tippet kapsz arra, hogy hogy válhat a hétköznapiból kreatív alkotás. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban – A videóban elhangzó szöveg leirata<br></h2> <p>Fedezd fel a kreativitásod a fotózáson keresztül! Sokan úgy érzik, hogy nekik nincs érzékük a fotózáshoz,

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top