Így készíts őszinte, érzelmeket megörökítő portrékat (VIDEÓ)

Őszinte portré fotózás

Ebben a videóban három tippet kapsz az erős, érzelmekkel teli portrékhoz, amikből szerintem az utolsó a legütősebb.

Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról!

Így készíts őszinte, érzelmeket megörökítő portrékat - A videóban elhangzó szöveg leirata

Szeretnél olyan portrékat készíteni, ahol valódi érzések és hangulatok jelennek meg? Sokan azt gondolják, hogy ez csak profi modellekkel lehetséges, vagy spontán pillanatokban, és nekik ehhez nincs tehetségük. Szia, én Ihász Ingrid vagyok, és ha érdekel a fotózás és az utómunka, akkor iratkozz fel a csatornámra és kapcsold be az értesítéseket.

Ebben a videóban három tippet fogok mondani az erős, érzelmekkel teli portréhoz, amiből szerintem az utolsó a legütősebb.

1. Egy fotó hangulatát nagyban meghatározza a világítás. Meghitt hangulatot kölcsönöznek az ellenfényes fotók. Egyedi karaktert ad a kontrasztos, moody világítás. Próbáld ki, hogy ilyen helyzeteket keresel. Ellenfényes fotózásnál az alanyunk háta mögött van a Nap. Ilyenkor arra érdemes figyelni, hogy a napot legalább részben kitakarjuk, esetleg lehagyjuk a képkockáról. Ha túlzottan belesüt a lencsébe, akkor az teljesen fátyolossá teszi a képet. Az alannyal szemben lehetőleg nagy szabad ég legyen, így akár derítés nélkül is elég világos lesz az arca. Ha a hátulról érkező fény túl erős, akkor érdemes úgy készíteni a képet, hogy az alany profilból van.

2. Vágj bátran! Sokan nem mernek merészen vágni a képbe, nehogy lemaradjon róla valami, pedig pont a vágással lehet a legjobban kiemelni bizonyos részleteket, érzéseket, hangulatokat a képen. Próbáld ki, hogy nem igazolványképet készítesz, hanem a vágással is irányítod a néző figyelmét. A zöld vonalak jelzik a hagyományosan szabályosnak számító vágásokat. Nem vágunk ízületbe, vagy túl kicsit, mert az hibának látszik. A fej tetejét csak közeli portrénál vágjuk le. Nem vágunk nyaknál, fület vagy az ujjakat sem. Ez egy hagyományos kivágás közeli portréhoz. Ha a fej tetejét vágtuk, akkor az álba is belevághatunk. Szemöldökbe, szembe vagy fülbe, viszont már nem.

3. Engedd el a pózolást, használd a lifestyle fotózás megközelítését, ahol feladatokat adunk és nem pózokat erőltetünk. Ez a felvétel egy Kattanjki workshopon készült. A lányok nagyon szeretnek táncolni, ezért ilyen feladatot is kaptak. Utána megmutatták, hogy mennyire pörgős a szoknyájuk. Versenyt futottak, ahol a nagylány időnként engedte győzni a kicsit is. Adj feladatot és kapd el a legjobb pillanatokat! Milyen színű a kutyus szeme. Van illata ennek a virágnak? Az a kapucni rá sem fér a fejedre! Mennyire pörgős az a szoknya?

Az ehhez a videóhoz kapcsolódó kihívás az, hogy készíts egy olyan portrét, amely érzelmeket sugároz. Legyen az boldogság, szomorúság, vagy éppen meghittség. Töltsd fel a fotódat a Kattanjki csoportba és ne felejtsd el használni a #kkerzelem hashtaget.

Ősszel pedig indul a Kattanjki Klub, ahol számos tananyaggal várunk majd, hogy még jobb portrékat készíthess, teljesen az alapoktól felépítve. Jelentkezz az értesítőre, itt a videó alatt és fotózz úgy, ahogy szeretnél!

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

Felszerelés vs. Tudás: Mi számít a fotózásban?

“Aki tud, az bármilyen eszközzel csodás képeket készít.” “Profi felszerelés nélkül nincs minőségi fotó.” Mi számít többet a fotózásban, a tudás vagy a felszerelés? Ezt az ősi dilemmát feszegetem ebben a videóban. Avagy: miért nem számít a profi fotós cucc és miért számít mégis? https://youtu.be/ze9xXz9dIcM Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>Felszerelés vs. Tudás: Mi számít a

Tovább olvasom »

Photoshop portré retus egyszerűen – Kattanjki Klubtalálkozó képszerkesztés

Megmutatom, hogyan retusálj portrét egyszerűen a Lightroom és Photoshop segítségével. A képek a Kattanjki Klubtalálkozón készültek. Köszönet Mező Blanka és Jagasics Dóra klubtagunknak, hogy megosztották velem a fotójukat ehhez a videóhoz. https://youtu.be/ZCUa8I571A8 Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>Photoshop portré retus egyszerűen – Kattanjki Klubtalálkozó képszerkesztés – A videóban elhangzó szöveg leirata:</h2> <p>Kíváncsi vagy, hogy készült ez

Tovább olvasom »

5 dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz oldani

5 dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz oldani a Photoshop helyett. Ha nem szeretnél sokat pepecselni az utómunkával, neked szól ez a videó tippekkel és trükkökkel! https://youtu.be/u7XBQHCPQAI Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>5 dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz oldani – A videóban elhangzó szöveg leirata:</h2> <p>Öt dolog, amit a Lightroomban is meg tudsz

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top