Így készíts őszinte, érzelmeket megörökítő portrékat (VIDEÓ)

Őszinte portré fotózás

Ebben a videóban három tippet kapsz az erős, érzelmekkel teli portrékhoz, amikből szerintem az utolsó a legütősebb.

Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról!

Így készíts őszinte, érzelmeket megörökítő portrékat - A videóban elhangzó szöveg leirata

Szeretnél olyan portrékat készíteni, ahol valódi érzések és hangulatok jelennek meg? Sokan azt gondolják, hogy ez csak profi modellekkel lehetséges, vagy spontán pillanatokban, és nekik ehhez nincs tehetségük. Szia, én Ihász Ingrid vagyok, és ha érdekel a fotózás és az utómunka, akkor iratkozz fel a csatornámra és kapcsold be az értesítéseket.

Ebben a videóban három tippet fogok mondani az erős, érzelmekkel teli portréhoz, amiből szerintem az utolsó a legütősebb.

1. Egy fotó hangulatát nagyban meghatározza a világítás. Meghitt hangulatot kölcsönöznek az ellenfényes fotók. Egyedi karaktert ad a kontrasztos, moody világítás. Próbáld ki, hogy ilyen helyzeteket keresel. Ellenfényes fotózásnál az alanyunk háta mögött van a Nap. Ilyenkor arra érdemes figyelni, hogy a napot legalább részben kitakarjuk, esetleg lehagyjuk a képkockáról. Ha túlzottan belesüt a lencsébe, akkor az teljesen fátyolossá teszi a képet. Az alannyal szemben lehetőleg nagy szabad ég legyen, így akár derítés nélkül is elég világos lesz az arca. Ha a hátulról érkező fény túl erős, akkor érdemes úgy készíteni a képet, hogy az alany profilból van.

2. Vágj bátran! Sokan nem mernek merészen vágni a képbe, nehogy lemaradjon róla valami, pedig pont a vágással lehet a legjobban kiemelni bizonyos részleteket, érzéseket, hangulatokat a képen. Próbáld ki, hogy nem igazolványképet készítesz, hanem a vágással is irányítod a néző figyelmét. A zöld vonalak jelzik a hagyományosan szabályosnak számító vágásokat. Nem vágunk ízületbe, vagy túl kicsit, mert az hibának látszik. A fej tetejét csak közeli portrénál vágjuk le. Nem vágunk nyaknál, fület vagy az ujjakat sem. Ez egy hagyományos kivágás közeli portréhoz. Ha a fej tetejét vágtuk, akkor az álba is belevághatunk. Szemöldökbe, szembe vagy fülbe, viszont már nem.

3. Engedd el a pózolást, használd a lifestyle fotózás megközelítését, ahol feladatokat adunk és nem pózokat erőltetünk. Ez a felvétel egy Kattanjki workshopon készült. A lányok nagyon szeretnek táncolni, ezért ilyen feladatot is kaptak. Utána megmutatták, hogy mennyire pörgős a szoknyájuk. Versenyt futottak, ahol a nagylány időnként engedte győzni a kicsit is. Adj feladatot és kapd el a legjobb pillanatokat! Milyen színű a kutyus szeme. Van illata ennek a virágnak? Az a kapucni rá sem fér a fejedre! Mennyire pörgős az a szoknya?

Az ehhez a videóhoz kapcsolódó kihívás az, hogy készíts egy olyan portrét, amely érzelmeket sugároz. Legyen az boldogság, szomorúság, vagy éppen meghittség. Töltsd fel a fotódat a Kattanjki csoportba és ne felejtsd el használni a #kkerzelem hashtaget.

Ősszel pedig indul a Kattanjki Klub, ahol számos tananyaggal várunk majd, hogy még jobb portrékat készíthess, teljesen az alapoktól felépítve. Jelentkezz az értesítőre, itt a videó alatt és fotózz úgy, ahogy szeretnél!

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

Stresszlevezetés

Kattanjki: fotózd ki magadból a feszültséget! (VIDEÓ)

Neked szól ez a videó, ha nehezen találsz időt a fotózásra az életedben. A videóban bemutatom, hogyan teheted a fotózást, mint stresszlevezetést az életed részévé. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Kattanjki: fotózd ki magadból a feszültséget! – A videóban elhangzó szöveg leirata</h2> <p>A fotózás csak a fontos pillanatok megörökítésére

Tovább olvasom »
Családi történetek

Családi történetek a lencsén keresztül: Így örökítsd meg a hétköznapokat (VIDEÓ)

Ebben a videóban 3 tippet hoztam ahhoz, hogy némi előkészítéssel és irányítással te is megőrizhesd a valódi érzéseket, hangulatokat, arckifejezéseket. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Családi történetek a lencsén keresztül: Így örökítsd meg a hétköznapokat – A videóban elhangzó szöveg leirata</h2> <p>Gondoltál már arra, hogy a családi élet tele

Tovább olvasom »
Kreatív fotózás

Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban (VIDEÓ)

Ebben a videóban három tippet kapsz arra, hogy hogy válhat a hétköznapiból kreatív alkotás. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban – A videóban elhangzó szöveg leirata<br></h2> <p>Fedezd fel a kreativitásod a fotózáson keresztül! Sokan úgy érzik, hogy nekik nincs érzékük a fotózáshoz,

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top