Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban (VIDEÓ)

Kreatív fotózás

Ebben a videóban három tippet kapsz arra, hogy hogy válhat a hétköznapiból kreatív alkotás.

Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról!

Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban - A videóban elhangzó szöveg leirata

Fedezd fel a kreativitásod a fotózáson keresztül! Sokan úgy érzik, hogy nekik nincs érzékük a fotózáshoz, vagy a hétköznapi életükben nem történik semmi olyan, amit érdemes lenne megörökíteni. Én Ihász Ingrid vagyok, és hogyha érdekel a fotózás és az utómunka, akkor iratkozz fel a csatornámra.

Szerintem a fotózás az egyik legjobb hobbi. Nemcsak a kreativitásodat serkenti, hanem arra is rávezet, hogy egy picit más szemmel nézd a világot. A hétköznapi dolgokban is megtaláld a szépséget, az érdekességet. A fotózás fejleszti a türelmet, a koncentrációra való képességet, azt, hogy meglásd a részleteket. Mindeközben lehetőséget ad az önkifejezésre, a történetmesélésre is.

Ebben a videóban három tippet hoztam arra, hogy hogy válhat a hétköznapiból kreatív alkotás.

1. Próbáld meg a világot más szemmel látni. Egy szimpla tárgy is lehet iszonyatosan érdekes, hogyha egy másik szögből nézzük.

2. Kísérletezz a fényekkel, árnyékokkal, kompozíciókkal! Ne félj felfedezni!

3. Keresd az érdekes színeket, mintákat, textúrákat a hétköznapokban. Ezek kiválóan segítenek a saját stílusod kialakításában is.

Ezt a fotóprojektet Mucsi Szilvi fotóművész tanfolyamán készítettem. A témánk a hétköznapi líra volt. Először a saját otthonomban készítettem olyan képeket, amiken a fények és árnyékok játékát örökítettem meg, az ablakon beszűrődő napfényt, tükröződő felületekről érkező természetes fényeket és a lámpa fényét. A fehéreket a sárgák irányába húztam el, így melegebb, meghittebb hatást kelt. Igyekeztem a lehető legkevesebb színt használni. Ezekhez készültek el a hideg párok, amiken már a kék szín a meghatározó, ami a sárga komplementere. A képeket a hideg-meleg ellentét és a formák hasonlósága is összeköti. Ma is szívesen nézegetem ezt a sorozatot, élmény volt elkészíteni és ilyen formában összeállítani. A végére azért a fő múzsámat is becsempésztem.

A videóhoz kapcsolódó kihívás pedig nem más, mint hogy készíts egy absztrakt fotót egy olyan tárgyról, aminél nem maga a tárgy a lényeg, hanem a színek, a textúrák vagy a fények a képen. A legjobb, hogyha teljesen hétköznapi tárgyakat használsz ehhez. Töltsd fel a képet a Kattanjki csoportba és használd a #kkkreativ hashtaget.

Ősszel pedig indul a Kattanjki Klub, ahol szeretettel várunk, hogyha szeretnél inspiráló feladatokkal és tananyagokkal fejlődni egy nagyon-nagyon támogató közösségben. Jelentkezz az értesítőre a videó alatt és fotózz úgy, ahogy szeretnél!

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

ügyfélszerzés fotósoknak

Miért van a nálad bénább fotósoknak több ügyfelük?

Sokszor azt látom, hogy a legtehetségesebb fotósoknak van a legkevesebb önbizalmuk. Ők kételkednek folyamatosan magukban, hogy elég jók-e. Ők nem merik elkérni a munkájuk “rendes” árát, mert félnek a visszautasítástól, hogy “nem érnek annyit”. Mindeközben számos középszerű alak meg vígan megél a fotózásból. Hogy is van ez? Ez a poszt kizárólag a személyes véleményemet tükrözi,

Tovább olvasom »
mesterséges intelligencia photoshop

Teljes útmutató a képgenerátorok használatához (Midjourney, DALL-E 3, Playground AI, Adobe Firefly)

Minden, amit a képgenerálásról tudni érdemes egyetlen, magyar nyelvű tutorial videóban! Milyen megoldások vannak, melyiket mire és hogyan tudod használni? Működés, jogi és etikai kérdések, útmutató lépésről lépésre a hatékony parancsok adásához és a felületek használatához. https://youtu.be/afzVwYVsZZE Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>A videóban elhangzó szöveg leirata:</h2> <p>Szeretnéd megtanulni a képgenerátorok használatát? Rengeteg kérdés érkezik hozzám

Tovább olvasom »
Exif

Milyen beállításokkal készült ez a fotó? Avagy: mire jó az EXIF és mire nem (VIDEO)

A kezdő fotósok egyik leggyakoribb kérdése, hogy milyen felszereléssel és beállításokkal készült egy fénykép. Sokszor pedzegettem már, hogy ez nem a legfontosabb kérdés egy fotóval kapcsolatban, de érdemes megnézni, hogy honnan tudhatók meg ezek az adatok, mire jók és mire nem. https://www.youtube.com/watch?v=dEWt6-XXsFEFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? Milyen beállításokkal készült ez a fotó? Avagy: mire jó az

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top