Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban (VIDEÓ)

Kreatív fotózás

Ebben a videóban három tippet kapsz arra, hogy hogy válhat a hétköznapiból kreatív alkotás.

Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról!

Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban - A videóban elhangzó szöveg leirata

Fedezd fel a kreativitásod a fotózáson keresztül! Sokan úgy érzik, hogy nekik nincs érzékük a fotózáshoz, vagy a hétköznapi életükben nem történik semmi olyan, amit érdemes lenne megörökíteni. Én Ihász Ingrid vagyok, és hogyha érdekel a fotózás és az utómunka, akkor iratkozz fel a csatornámra.

Szerintem a fotózás az egyik legjobb hobbi. Nemcsak a kreativitásodat serkenti, hanem arra is rávezet, hogy egy picit más szemmel nézd a világot. A hétköznapi dolgokban is megtaláld a szépséget, az érdekességet. A fotózás fejleszti a türelmet, a koncentrációra való képességet, azt, hogy meglásd a részleteket. Mindeközben lehetőséget ad az önkifejezésre, a történetmesélésre is.

Ebben a videóban három tippet hoztam arra, hogy hogy válhat a hétköznapiból kreatív alkotás.

1. Próbáld meg a világot más szemmel látni. Egy szimpla tárgy is lehet iszonyatosan érdekes, hogyha egy másik szögből nézzük.

2. Kísérletezz a fényekkel, árnyékokkal, kompozíciókkal! Ne félj felfedezni!

3. Keresd az érdekes színeket, mintákat, textúrákat a hétköznapokban. Ezek kiválóan segítenek a saját stílusod kialakításában is.

Ezt a fotóprojektet Mucsi Szilvi fotóművész tanfolyamán készítettem. A témánk a hétköznapi líra volt. Először a saját otthonomban készítettem olyan képeket, amiken a fények és árnyékok játékát örökítettem meg, az ablakon beszűrődő napfényt, tükröződő felületekről érkező természetes fényeket és a lámpa fényét. A fehéreket a sárgák irányába húztam el, így melegebb, meghittebb hatást kelt. Igyekeztem a lehető legkevesebb színt használni. Ezekhez készültek el a hideg párok, amiken már a kék szín a meghatározó, ami a sárga komplementere. A képeket a hideg-meleg ellentét és a formák hasonlósága is összeköti. Ma is szívesen nézegetem ezt a sorozatot, élmény volt elkészíteni és ilyen formában összeállítani. A végére azért a fő múzsámat is becsempésztem.

A videóhoz kapcsolódó kihívás pedig nem más, mint hogy készíts egy absztrakt fotót egy olyan tárgyról, aminél nem maga a tárgy a lényeg, hanem a színek, a textúrák vagy a fények a képen. A legjobb, hogyha teljesen hétköznapi tárgyakat használsz ehhez. Töltsd fel a képet a Kattanjki csoportba és használd a #kkkreativ hashtaget.

Ősszel pedig indul a Kattanjki Klub, ahol szeretettel várunk, hogyha szeretnél inspiráló feladatokkal és tananyagokkal fejlődni egy nagyon-nagyon támogató közösségben. Jelentkezz az értesítőre a videó alatt és fotózz úgy, ahogy szeretnél!

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

naplementés portréfotózás

Így fotózz a nappal szemben: 6 tipp naplementés portréfotózáshoz

Mi az a 6 dolog, amire figyelj, ha nappal szemben fotózol portrét? Ebben a videóban megmutatom lépésről lépésre, hogy hogyan fotózz naplementében. https://youtu.be/mtMgzIAjLn4?si=9i4aoP6F8jrLJYJzFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? A videóban elhangzó szöveg leirata: portréfotózás nappal szemben <p> Nappal szemben nem fotózunk! Vagy mégis?! Simán fotózunk nappal szemben, azaz ellenfényben. Sőt, sok esetben kifejezetten ezt a fényt keressük, mert

Tovább olvasom »

Óriási Lightroom újdonság: generatív eltávolítás

“Aki tud, az bármilyen eszközzel csodás képeket készít.” “Profi felszerelés nélkül nincs minőségi fotó.” Mi számít többet a fotózásban, a tudás vagy a felszerelés? Ezt az ősi dilemmát feszegetem ebben a videóban. Avagy: miért nem számít a profi fotós cucc és miért számít mégis? https://youtu.be/smoNSwil_Mk Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>Óriási Lightroom újdonság: generatív eltávolítás –

Tovább olvasom »

Felszerelés vs. Tudás: Mi számít a fotózásban?

“Aki tud, az bármilyen eszközzel csodás képeket készít.” “Profi felszerelés nélkül nincs minőségi fotó.” Mi számít többet a fotózásban, a tudás vagy a felszerelés? Ezt az ősi dilemmát feszegetem ebben a videóban. Avagy: miért nem számít a profi fotós cucc és miért számít mégis? https://youtu.be/ze9xXz9dIcM Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>Felszerelés vs. Tudás: Mi számít a

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top