Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban (VIDEÓ)

Kreatív fotózás

Ebben a videóban három tippet kapsz arra, hogy hogy válhat a hétköznapiból kreatív alkotás.

Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról!

Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban - A videóban elhangzó szöveg leirata

Fedezd fel a kreativitásod a fotózáson keresztül! Sokan úgy érzik, hogy nekik nincs érzékük a fotózáshoz, vagy a hétköznapi életükben nem történik semmi olyan, amit érdemes lenne megörökíteni. Én Ihász Ingrid vagyok, és hogyha érdekel a fotózás és az utómunka, akkor iratkozz fel a csatornámra.

Szerintem a fotózás az egyik legjobb hobbi. Nemcsak a kreativitásodat serkenti, hanem arra is rávezet, hogy egy picit más szemmel nézd a világot. A hétköznapi dolgokban is megtaláld a szépséget, az érdekességet. A fotózás fejleszti a türelmet, a koncentrációra való képességet, azt, hogy meglásd a részleteket. Mindeközben lehetőséget ad az önkifejezésre, a történetmesélésre is.

Ebben a videóban három tippet hoztam arra, hogy hogy válhat a hétköznapiból kreatív alkotás.

1. Próbáld meg a világot más szemmel látni. Egy szimpla tárgy is lehet iszonyatosan érdekes, hogyha egy másik szögből nézzük.

2. Kísérletezz a fényekkel, árnyékokkal, kompozíciókkal! Ne félj felfedezni!

3. Keresd az érdekes színeket, mintákat, textúrákat a hétköznapokban. Ezek kiválóan segítenek a saját stílusod kialakításában is.

Ezt a fotóprojektet Mucsi Szilvi fotóművész tanfolyamán készítettem. A témánk a hétköznapi líra volt. Először a saját otthonomban készítettem olyan képeket, amiken a fények és árnyékok játékát örökítettem meg, az ablakon beszűrődő napfényt, tükröződő felületekről érkező természetes fényeket és a lámpa fényét. A fehéreket a sárgák irányába húztam el, így melegebb, meghittebb hatást kelt. Igyekeztem a lehető legkevesebb színt használni. Ezekhez készültek el a hideg párok, amiken már a kék szín a meghatározó, ami a sárga komplementere. A képeket a hideg-meleg ellentét és a formák hasonlósága is összeköti. Ma is szívesen nézegetem ezt a sorozatot, élmény volt elkészíteni és ilyen formában összeállítani. A végére azért a fő múzsámat is becsempésztem.

A videóhoz kapcsolódó kihívás pedig nem más, mint hogy készíts egy absztrakt fotót egy olyan tárgyról, aminél nem maga a tárgy a lényeg, hanem a színek, a textúrák vagy a fények a képen. A legjobb, hogyha teljesen hétköznapi tárgyakat használsz ehhez. Töltsd fel a képet a Kattanjki csoportba és használd a #kkkreativ hashtaget.

Ősszel pedig indul a Kattanjki Klub, ahol szeretettel várunk, hogyha szeretnél inspiráló feladatokkal és tananyagokkal fejlődni egy nagyon-nagyon támogató közösségben. Jelentkezz az értesítőre a videó alatt és fotózz úgy, ahogy szeretnél!

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

Stresszlevezetés

Kattanjki: fotózd ki magadból a feszültséget! (VIDEÓ)

Neked szól ez a videó, ha nehezen találsz időt a fotózásra az életedben. A videóban bemutatom, hogyan teheted a fotózást, mint stresszlevezetést az életed részévé. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Kattanjki: fotózd ki magadból a feszültséget! – A videóban elhangzó szöveg leirata</h2> <p>A fotózás csak a fontos pillanatok megörökítésére

Tovább olvasom »
Családi történetek

Családi történetek a lencsén keresztül: Így örökítsd meg a hétköznapokat (VIDEÓ)

Ebben a videóban 3 tippet hoztam ahhoz, hogy némi előkészítéssel és irányítással te is megőrizhesd a valódi érzéseket, hangulatokat, arckifejezéseket. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Családi történetek a lencsén keresztül: Így örökítsd meg a hétköznapokat – A videóban elhangzó szöveg leirata</h2> <p>Gondoltál már arra, hogy a családi élet tele

Tovább olvasom »
Őszinte portré fotózás

Így készíts őszinte, érzelmeket megörökítő portrékat (VIDEÓ)

Ebben a videóban három tippet kapsz az erős, érzelmekkel teli portrékhoz, amikből szerintem az utolsó a legütősebb. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Így készíts őszinte, érzelmeket megörökítő portrékat – A videóban elhangzó szöveg leirata<br></h2> <p>Szeretnél olyan portrékat készíteni, ahol valódi érzések és hangulatok jelennek meg? Sokan azt gondolják, hogy

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top