Családi történetek a lencsén keresztül: Így örökítsd meg a hétköznapokat (VIDEÓ)

Családi történetek

Ebben a videóban 3 tippet hoztam ahhoz, hogy némi előkészítéssel és irányítással te is megőrizhesd a valódi érzéseket, hangulatokat, arckifejezéseket.

Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról!

Családi történetek a lencsén keresztül: Így örökítsd meg a hétköznapokat - A videóban elhangzó szöveg leirata

Gondoltál már arra, hogy a családi élet tele van olyan apró pillanatokkal, amiket jó lenne megörökíteni, de mégsem tetted, vagy nem sikerültek a képek? Olyan pillanatok, amik ma talán természetesnek tűnnek, de évek múlva kincset érnek majd. Ezzel a videóval abban szeretnék segíteni, hogy ezeket a pillanatokat jobban meg tud örökíteni, és szívesen tedd majd a képeket a családi albumba.

Szia, én Ihász Ingrid vagyok és hogyha érdekel a fotózás és az utómunka, akkor iratkozz fel a csatornámra és kapcsold be az értesítéseket.

Nem azok a fotók mesélnek igazi történetet, ahol mindenki szépen kiöltözött és bámul bele a kamerába, hanem pont azok, ahol valódi érzések, hangulatok, arckifejezések köszönnek vissza.

Ezeket némi előkészítéssel és irányítással te is megőrizheted. 3 tipp ehhez.

1. Igyekezz a történéseket olyan helyre terelni, ahol elég fény áll rendelkezésedre, például az ablak mellett. Ha a fény szemből vagy egy picit oldalról érkezik, akkor sokkal jobban fognak kinézni az alanyok a képeken. Ha így helyezkedtek el az ablak mellett, azzal nem foghattok mellé. Itt ugyan használtunk egy LED lámpát is kiegészítésként, de ez egyáltalán nem kötelező. Hasonló fényviszonyok között készültek ezek a képek is. Ha direktben besüt a nap az ablakon, az azért megnehezíti a helyzetet, de nem lehetetlen. Minél jobb a fény, annál jobb minőségű lehet a fotó is. Mutatok egy példát arra is, amikor szemből érkezik az ablak fénye.

2. A megfelelő kompozíciókkal erősebb lesz a kép. Használhatod például a keretezést, vagy azt, hogy előtéri elemekkel adsz dimenziót a képnek. Itt nem csak keretet kapunk, hanem megfigyelői leszünk egy-egy jelenetnek. A játékok és a negatív tér irányítják a figyelmünket. Itt keretet és vezető vonalat egyaránt láthatunk. Fotózd meg ugyanazt a jelenetet több kameraállással, több kivágásban. Először a teljes jelenetet fotóztam meg, majd mentem egyre közelebb, végül fölülről is készítettem néhány képet.

3. Kapcsolj megfigyelő üzemmódba és adj feladatot. Ne kezdj pontos instrukciókba vagy pózoltatásba, mert elveszik a spontán jelleg. Ez a felvétel az egyik Kattanjki workshopon készült. Az ilyen helyszíneken mindig van mit csinálni. Lehet sétálni, lehet kavicsot dobálni és még sok minden mást. Akár spontán is nagyon jó képeket készíthetsz. Itt pedig annyi volt a feladat, hogy a kislányom kapja el a macit, amit nagyon élvezett. Ehhez még több tippet a korábbi videóban találsz.

A kihívás pedig, hogy fotózz le egy spontán vagy megrendezett családi pillanatot a kompozícióra és a történetmesélésre összpontosítva. Ne felejtsd el feltölteni a képet a Kattanjki csoportba és használd a #kkhetkoznapok hashtaget. Ősszel pedig indul a Kattanjki Klub, ahol téged is várunk sok szeretettel, hogyha úgy érzed, hogy a családod és az emlékeid megérdemlik azt, hogy méltóképp örökítsd meg őket. Jelentkezz az értesítőre, amihez megtalálod a linket a videó alatt, és fotózz úgy, ahogy szeretnél!

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

ügyfélszerzés fotósoknak

Miért van a nálad bénább fotósoknak több ügyfelük?

Sokszor azt látom, hogy a legtehetségesebb fotósoknak van a legkevesebb önbizalmuk. Ők kételkednek folyamatosan magukban, hogy elég jók-e. Ők nem merik elkérni a munkájuk “rendes” árát, mert félnek a visszautasítástól, hogy “nem érnek annyit”. Mindeközben számos középszerű alak meg vígan megél a fotózásból. Hogy is van ez? Ez a poszt kizárólag a személyes véleményemet tükrözi,

Tovább olvasom »
mesterséges intelligencia photoshop

Teljes útmutató a képgenerátorok használatához (Midjourney, DALL-E 3, Playground AI, Adobe Firefly)

Minden, amit a képgenerálásról tudni érdemes egyetlen, magyar nyelvű tutorial videóban! Milyen megoldások vannak, melyiket mire és hogyan tudod használni? Működés, jogi és etikai kérdések, útmutató lépésről lépésre a hatékony parancsok adásához és a felületek használatához. https://youtu.be/afzVwYVsZZE Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>A videóban elhangzó szöveg leirata:</h2> <p>Szeretnéd megtanulni a képgenerátorok használatát? Rengeteg kérdés érkezik hozzám

Tovább olvasom »
Exif

Milyen beállításokkal készült ez a fotó? Avagy: mire jó az EXIF és mire nem (VIDEO)

A kezdő fotósok egyik leggyakoribb kérdése, hogy milyen felszereléssel és beállításokkal készült egy fénykép. Sokszor pedzegettem már, hogy ez nem a legfontosabb kérdés egy fotóval kapcsolatban, de érdemes megnézni, hogy honnan tudhatók meg ezek az adatok, mire jók és mire nem. https://www.youtube.com/watch?v=dEWt6-XXsFEFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? Milyen beállításokkal készült ez a fotó? Avagy: mire jó az

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top