Családi történetek a lencsén keresztül: Így örökítsd meg a hétköznapokat (VIDEÓ)

Családi történetek

Ebben a videóban 3 tippet hoztam ahhoz, hogy némi előkészítéssel és irányítással te is megőrizhesd a valódi érzéseket, hangulatokat, arckifejezéseket.

Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról!

Családi történetek a lencsén keresztül: Így örökítsd meg a hétköznapokat - A videóban elhangzó szöveg leirata

Gondoltál már arra, hogy a családi élet tele van olyan apró pillanatokkal, amiket jó lenne megörökíteni, de mégsem tetted, vagy nem sikerültek a képek? Olyan pillanatok, amik ma talán természetesnek tűnnek, de évek múlva kincset érnek majd. Ezzel a videóval abban szeretnék segíteni, hogy ezeket a pillanatokat jobban meg tud örökíteni, és szívesen tedd majd a képeket a családi albumba.

Szia, én Ihász Ingrid vagyok és hogyha érdekel a fotózás és az utómunka, akkor iratkozz fel a csatornámra és kapcsold be az értesítéseket.

Nem azok a fotók mesélnek igazi történetet, ahol mindenki szépen kiöltözött és bámul bele a kamerába, hanem pont azok, ahol valódi érzések, hangulatok, arckifejezések köszönnek vissza.

Ezeket némi előkészítéssel és irányítással te is megőrizheted. 3 tipp ehhez.

1. Igyekezz a történéseket olyan helyre terelni, ahol elég fény áll rendelkezésedre, például az ablak mellett. Ha a fény szemből vagy egy picit oldalról érkezik, akkor sokkal jobban fognak kinézni az alanyok a képeken. Ha így helyezkedtek el az ablak mellett, azzal nem foghattok mellé. Itt ugyan használtunk egy LED lámpát is kiegészítésként, de ez egyáltalán nem kötelező. Hasonló fényviszonyok között készültek ezek a képek is. Ha direktben besüt a nap az ablakon, az azért megnehezíti a helyzetet, de nem lehetetlen. Minél jobb a fény, annál jobb minőségű lehet a fotó is. Mutatok egy példát arra is, amikor szemből érkezik az ablak fénye.

2. A megfelelő kompozíciókkal erősebb lesz a kép. Használhatod például a keretezést, vagy azt, hogy előtéri elemekkel adsz dimenziót a képnek. Itt nem csak keretet kapunk, hanem megfigyelői leszünk egy-egy jelenetnek. A játékok és a negatív tér irányítják a figyelmünket. Itt keretet és vezető vonalat egyaránt láthatunk. Fotózd meg ugyanazt a jelenetet több kameraállással, több kivágásban. Először a teljes jelenetet fotóztam meg, majd mentem egyre közelebb, végül fölülről is készítettem néhány képet.

3. Kapcsolj megfigyelő üzemmódba és adj feladatot. Ne kezdj pontos instrukciókba vagy pózoltatásba, mert elveszik a spontán jelleg. Ez a felvétel az egyik Kattanjki workshopon készült. Az ilyen helyszíneken mindig van mit csinálni. Lehet sétálni, lehet kavicsot dobálni és még sok minden mást. Akár spontán is nagyon jó képeket készíthetsz. Itt pedig annyi volt a feladat, hogy a kislányom kapja el a macit, amit nagyon élvezett. Ehhez még több tippet a korábbi videóban találsz.

A kihívás pedig, hogy fotózz le egy spontán vagy megrendezett családi pillanatot a kompozícióra és a történetmesélésre összpontosítva. Ne felejtsd el feltölteni a képet a Kattanjki csoportba és használd a #kkhetkoznapok hashtaget. Ősszel pedig indul a Kattanjki Klub, ahol téged is várunk sok szeretettel, hogyha úgy érzed, hogy a családod és az emlékeid megérdemlik azt, hogy méltóképp örökítsd meg őket. Jelentkezz az értesítőre, amihez megtalálod a linket a videó alatt, és fotózz úgy, ahogy szeretnél!

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

Stresszlevezetés

Kattanjki: fotózd ki magadból a feszültséget! (VIDEÓ)

Neked szól ez a videó, ha nehezen találsz időt a fotózásra az életedben. A videóban bemutatom, hogyan teheted a fotózást, mint stresszlevezetést az életed részévé. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Kattanjki: fotózd ki magadból a feszültséget! – A videóban elhangzó szöveg leirata</h2> <p>A fotózás csak a fontos pillanatok megörökítésére

Tovább olvasom »
Kreatív fotózás

Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban (VIDEÓ)

Ebben a videóban három tippet kapsz arra, hogy hogy válhat a hétköznapiból kreatív alkotás. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Kreatív fotózás: fedezd fel a csodát a mindennapokban – A videóban elhangzó szöveg leirata<br></h2> <p>Fedezd fel a kreativitásod a fotózáson keresztül! Sokan úgy érzik, hogy nekik nincs érzékük a fotózáshoz,

Tovább olvasom »
Őszinte portré fotózás

Így készíts őszinte, érzelmeket megörökítő portrékat (VIDEÓ)

Ebben a videóban három tippet kapsz az erős, érzelmekkel teli portrékhoz, amikből szerintem az utolsó a legütősebb. Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról! <h2>Így készíts őszinte, érzelmeket megörökítő portrékat – A videóban elhangzó szöveg leirata<br></h2> <p>Szeretnél olyan portrékat készíteni, ahol valódi érzések és hangulatok jelennek meg? Sokan azt gondolják, hogy

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top