Kattanjki: fotózd ki magadból a feszültséget! (VIDEÓ)

Stresszlevezetés

Neked szól ez a videó, ha nehezen találsz időt a fotózásra az életedben. A videóban bemutatom, hogyan teheted a fotózást, mint stresszlevezetést az életed részévé.

Jelentkezz az értesítőre, hogy ne maradj le a Kattanjki Klub nyitásáról!

Kattanjki: fotózd ki magadból a feszültséget! - A videóban elhangzó szöveg leirata

A fotózás csak a fontos pillanatok megörökítésére való? Egy cseppet sem! Segít kikattanni a hétköznapokból, levezetni a stresszt, egy nagyobb jelenlétet elérni az életedben. Ha mindezzel együtt is nehezen találsz rá időt, akkor neked szól ez a videó.

Szia, én Ihász Ingrid vagyok, és hogyha érdekel a fotózás és az utómunka, akkor ne felejts el feliratkozni a csatornámra és kapcsold be az értesítéseket.

A fotózás hozzájárul a stressz levezetéséhez és a belső egyensúly fenntartásához. Minden egyes kép elkészítése során összpontosítunk, ott vagyunk a pillanatban. Ez segít abban, hogy kiszakadjunk a napi stresszből vagy aggodalmakból. Mikor keressük a tökéletes kompozíciót, akkor csak arra fókuszálunk, hogy a pillanat szépségét megörökítsük. Ez a folyamat nem csak feltölt, hanem hálát is kifejez, hogy értékeljük a minket körülvevő szép dolgokat.

Hogyan teheted ezt az életed részévé? Például úgy, hogy részt veszel a Kattanjki Kihívásokon, vagy elkezdesz egy fotónaplót, amiben napi egy képet készítesz.

Jakab Gergő a Kattanjki csoportban mutatta meg a saját fotó projektjét, aminek az a lényege, hogy minden nap készít egy fotót. Teljesen szabadon, témától függetlenül. Van, hogy megtervezi, van, hogy csak sodródik és ha meglát valami számára érdekeset, azt lefotózza. Fekete-fehér beállítást használ a gépben, utómunka nincs, vagy nagy ritkán minimális. Olyan ez számára, mint egy napi edzés a szemének. Minden nap be kell kereteznie valamit a világából. Emellett egész jó hangulatba kerül, hogy ma is készült valami, bármi, akármi és nem megrendelésre.

Otártics Andinak pedig Gergő adta az ötletet a saját projektjéhez. Eldöntötte, hogy ő is megpróbál valami hasonlót a maga módján. Először fogalma sem volt, hogy mi lesz belőle. Aztán minden nap lett egy kép. Fekete-fehér. Néhány fotó után elkezdett címeket adni. Aztán a címeken belül lettek sorozatok, amik összekapcsolódnak. Keresi a humort, a furcsát, a szépet, és valamilyen módon asszociál. Van, amit rögtön észrevesz, van, amin sokat gondolkodik. Nagyon sokat ad neki ez a projekt. Gyakorol, jobban megismeri magát és a környezetét, és úgy gondolja, talán még mások szemében is érdekes lehet.

Bármilyen fotóprojekt mellett köteleződsz is el, az arra sarkall, hogy naponta készíts képet. Akár a fényképezőgépeddel, akár mobillal, teljesen mindegy. Egy kép, ami megörökíti a napod apró, de fontos pillanatát, vagy egyszerűen csak valami szépet, amit látsz. Ezzel a módszerrel nemcsak a fotós képességeidet fejlesztheted, hanem megtanulhatsz egy picit szünetet tartani.

A fotózásnak nem kell magányos élménynek lennie. Hamarosan indul a Kattanjki Klub, ahol nemcsak építő kritikát kaphatsz a fotóidra, de kapcsolódhatsz más, hasonló gondolkodású fotósokkal, inspirálódhatsz, tanulhatsz. Ha nem szeretnél lemaradni a nyitásról, akkor jelentkezz az értesítőre, amit megtalálsz a videó alatt.

A kihívás pedig, hogy készíts egy fotót a hétköznapodból, ami egy inspiráló pillanatot örökít meg. Töltsd fel a képet a Kattanjki csoportba és mutasd meg, hogy hogyan járul hozzá ez a pillanat ahhoz, hogy a jelenben ott legyél és feltöltődj. Ne felejtsd el használni a #kkfeltoltodes hashtaget.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

naplementés portréfotózás

Így fotózz a nappal szemben: 6 tipp naplementés portréfotózáshoz

Mi az a 6 dolog, amire figyelj, ha nappal szemben fotózol portrét? Ebben a videóban megmutatom lépésről lépésre, hogy hogyan fotózz naplementében. https://youtu.be/mtMgzIAjLn4?si=9i4aoP6F8jrLJYJzFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? A videóban elhangzó szöveg leirata: portréfotózás nappal szemben <p> Nappal szemben nem fotózunk! Vagy mégis?! Simán fotózunk nappal szemben, azaz ellenfényben. Sőt, sok esetben kifejezetten ezt a fényt keressük, mert

Tovább olvasom »

Óriási Lightroom újdonság: generatív eltávolítás

“Aki tud, az bármilyen eszközzel csodás képeket készít.” “Profi felszerelés nélkül nincs minőségi fotó.” Mi számít többet a fotózásban, a tudás vagy a felszerelés? Ezt az ősi dilemmát feszegetem ebben a videóban. Avagy: miért nem számít a profi fotós cucc és miért számít mégis? https://youtu.be/smoNSwil_Mk Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>Óriási Lightroom újdonság: generatív eltávolítás –

Tovább olvasom »

Felszerelés vs. Tudás: Mi számít a fotózásban?

“Aki tud, az bármilyen eszközzel csodás képeket készít.” “Profi felszerelés nélkül nincs minőségi fotó.” Mi számít többet a fotózásban, a tudás vagy a felszerelés? Ezt az ősi dilemmát feszegetem ebben a videóban. Avagy: miért nem számít a profi fotós cucc és miért számít mégis? https://youtu.be/ze9xXz9dIcM Feliratkoztál már a YouTube csatornámra? <h2>Felszerelés vs. Tudás: Mi számít a

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top