6 hetes online fotótanfolyam ingyen – 11. lecke

Picture of Ihász Ingrid

Ihász Ingrid

Fotózás, Lightroom és Photoshop online tanfolyamok fotósoknak, akik nem érik be az átlagossal.

Miért adok ennyi mindent ingyen?!

Sokan értetlenül fogadják, hogy milyen sok mindent osztok meg teljesen ingyen a fotózásról és utómunkáról. Én meg azt gondolom, hogy ettől nem leszek kevesebb, sőt ha valaki ilyen módon megismer, akkor talán akkor is gondolni fog rám, amikor már komolyabban szeretne egy-egy témában elmerülni. Hiszek abban, hogy értéket adni jó dolog, annak is, aki kapja és annak is, aki adja. Én is rengeteget tanulok és kapok tőletek!

Bízom benne, hogy így a 6 hetes fotótanfolyam vége felé már sok minden kitisztult a számodra, és jöhet néhány olyan anyag, ahol az eddigieket összerakjukAz Instagramon van egyébként egy külön kalauzom, ahol összegyűjtöttem az “így készült” posztjaimat, számos kültéri és stúdiós példával, azt is érdemes lapozgatni.

Amikor ránézünk egy képre, általában egyből érezzük, hogy tetszik-e nekünk vagy sem. Az, hogy kinek mi tetszik, persze erősen szubjektív és függ attól is, hogy mennyire “szakavatott” szemmel nézi. Aki “ért hozzá”, az általában meg is tudja fogalmazni, hogy miért működik egy kép, mitől jó. Ebben a bejegyzésemben igyekeztem egy olyan, amennyire lehetséges objektív szempontrendszert összeállítani, ami alapján akár te magad is el tudod dönteni, hogy jó lett-e egy fénykép, leginkább portré, amit készítettél.

Ha már “tisztességesen” meg tudjuk lőni a fotókat, a következő szint többnyire a saját stílus megtalálása. Ebben a bejegyzésben összeszedtem, hogy mi minden járulhat hozzá a fotós stílus kialakításához és mit tehetsz annak érdekében, hogy ez nálad is mielőbb megtörténjen. Szerencsére minden területen lehet fejlődni, nem kivétel ez alól a látásmód sem! Ha inkább a rövid videós tartalmakat részesíted előnyben, akkor nézd meg itt 4 percben!

Jöhetnek az így készült videók?

Ebben a videóban elmondom, hogy hogyan érdemes fotózni az arany órában, ellenfényes szituációban. Mi is pontosan az arany óra, milyen témákat lehet fotózni, hogyan érdemes előkészülni, milyen az ideális helyszín, hogyan használd a fényeket és hogyan állítsd be a fényképezőgépedet. Szóval nagyjából mindent, amit erről első körben érdemes tudni. Ebben a videóban pedig megmutatom, hogy mit érdemes csinálni akkor az utómunkában, ha az ilyen képeken túl sötétek lettek az alanyok.

Egy másik videómban pedig arról beszélek, hogy egy borúsabb napból mit lehet kihozni. A gánti bauxitbányában fotóztam, és részletesen elmesélem, hogy mire figyeltem a helyszín és fények használatánál, milyen felszerelést választottam és hogyan állítottam be a gépemet. Ezután pedig megmutatom, hogy hogyan szerkesztem meg a képet lépésről lépésre a  Lightroom segítségével, illetve adok egy-két tippet a színelmélet gyakorlatba való átültetéséhez is.

Ebben a mindössze 3 perces videóban pedig azt mutatom meg, hogy hogyan készítettem egy egészen apró helyszínen változatos virágos portrésorozatot. Benne van egy olyan kedvencem is, ami itthon a falra is kikerült.

Az eddigi talán legkomplexebb ingyenes videómban egy teljes kültéri portréfotózás munkafolyamatot mutatok be az előkészületektől az utómunkáig. A virágmezős helyszín és a fények használata, ruhák, kellékek, felszerelés és beállítások, komponálás, instruálás, képválogatás, képszerkesztés 24 szupertartalmas percben!

Időnként sikerül teljes werk videókat is készítenem, ahol élesben is megnézheted, hogy hogyan is zajlik nálunk egy fotózásItt nemcsak a kulisszák mögötti videót nézheted meg, hanem kifejezetten gyerekfotózáshoz is rengeteg tippet adok. Ebben a másik videóban pedig egy fine art-inspirálta stúdiós portré elkészítését kísérheted végig

Köszönöm, hogy időt szántál a levelemre és szép napot kívánok neked! A következő alkalommal a fotós üzletről és marketingről lesz szó

Scroll to Top