Fine art portré retus online videótanfolyam

Fine Art és magazin retus lépésről lépésre

Tanuld meg a fine art portré retus Photoshop technikáit és készíts magazin-szintű retusált képeket. A legnagyobb mesterek haladó technikái!

Meglehetősen régóta terveztem már ezt a “fine art” Photoshop portré retus videót, és nagy boldogság számomra, hogy végre elkészült! Azt kell mondanom, hogy ez az eddigi legkomplexebb tutorial videóm, és annyi mindent megmutatok, hogy még én is rácsodálkoztam, amikor készen lett. 

Ebből a teljesen rendhagyó, magyar nyelvű anyagból te is megtanulhatod a portré retusálásnak azokat a haladó módszereit Lightroomban és Photoshopban, amelyeket a high-end magazinok retusőrei is használnak.

Fine art portré retus Photoshop tutorial videó

Előtte-Utána

Mit tartalmaz a “Fine art” portré retus Lightroomban és Photoshopban?

1,5 óra tömény tudás, középhaladó és haladó Photoshop technikák.

 • A nulladik lépés: Hogyan készíts olyan fényképet, amin tényleg jól mutat az ilyen portré retus? (Néhány gondolat a “fine artnak” nevezett stílusról, világításról, pózokról.)
 • Hogyan néz ki a teljes portré retus munkafolyamat Lightroomban és Photoshopban, mik az alapvető lépések, amiken minden esetben végig kell menni?
 • Hogyan használd a rétegeket és rétegmaszkokat, mit érdemes külön rétegeken végezni?
 • Hogyan korrigáld az arcformát, testet, ruhát, hogyan dúsítsd a hajat? (Liquify)
 • Hogyan tisztítsd meg a bőrt és tedd tökéletessé a textúrát? Hogyan tisztítsd a szemet és korrigáld a szem alatti terület elszíneződéseit, karikáit? Hogyan kezeld az apró, szálló hajakat? Hogyan tüntess el nem kívánatos részeket a képről? (Tisztítás a Patch, Spot Healing Brush, Healing Brush és Clone Stamp eszközével)
 • Hogyan lesz tökéletesen sima és egyenletes a bőr, megőrizve a textúráját? (Frequency Separation alapok és haladó technikák)
 • Hogyan add vissza és hangsúlyozd az arc platszikusságát? Hogyan érdemes kontúrozni és játszani a fényekkel, árnyékokkal? (Dogde&Burn a görbék segítségével)
 • Hogyan korrigáld, egységesítsd tovább a bőrszínt? Hogyan változtasd meg egy terület színét? Hogyan készíts természetes arcpírt? (Lokális színmódosítási technikák)
 • Hogyan alakíts ki “művészi” színvilágot? (Color Grading)
 • Hogyan adj “fine art” háttér textúrát a képedhez?
 • Mik a végső lépések a portré retus során és hogyan érdemes exportálni a képet?

Egyéb extrák:

Kérdések és Válaszok

Kinek ajánlod a “Fine art” Photoshop portré retus videót? Kezdőknek is érdemes megvenni?

Elsősorban olyanoknak ajánlom, akiknek már van valamennyi tapasztalatuk a Lightroommal és a Photoshoppal, azaz rendelkeznek alap ismeretekkel a programok működéséről, és szeretnék a legkorszerűbb, high-end portré retus technikákat elsajátítani. Minden lépést részletesen bemutatok, így akár kezdők is követhetik, de számukra valószínűleg sok lesz az új információ. Az anyagot ugyanakkor bármennyiszer visszanézheted, így bármilyen tudásszinten vagy is, begyakorolhatod a lépéseket. 

Meg kell-e vásárolni valamilyen további Photoshop plugint vagy actiont ehhez a tutorial videóhoz?

Nem! A videóban kézzel szerkesztek, egyedül a Frequency Separation az, amit actionnel végzek benne. Ezt az actiont ingyenesen le tudod tölteni a Boltból, de mellékelem ehhez a tanfolyamhoz is.

Vélemények a Fine Art Photoshop portré retus tanfolyamról

⭐⭐⭐⭐⭐

"Nagyon jó a videó, összeszedett, egységesen lefedi azokat az ismereteket, amik egy ilyen portré elkészítsénél, utómunkálatainál szükségesek. Szuper, hogy nem titkolja el a kép készítésének paramétereit, és nagyon követhetően, egyértelműen, alaposan mutatja be a retus részleteit. És magyarul mindezt! Nem kell angol nyelvű tutoriálokból egyenként bogarászni a fázisokat. Nekem mindenképp megérte megvenni, sok újat adott, összerakta a hiányos darabokat, pótolta a fekete foltokat a tudásomban."
- Izabella

⭐⭐⭐⭐⭐

"Az anyag segítségével elsősorban nem a fine art technikát szerettem volna alkalmazni, inkább a retusálás alapjait elsajátítani. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy ez a komplex videó teljes mértékben alkalmas erre IS. Szóval akit nem csak a fine art érdekel, hanem a szép, természetes retus, annak is nagyon megéri beruházni erre az anyagra. Szuper lett, köszönöm!"
- Berta

⭐⭐⭐⭐⭐

"A Fine art tanfolyam megvásárlására nemcsak ennek a stílusnak a megtanulása vezetett, hanem önmagában a retusálásban szeretnék fejlődni. Nagyon sokszor csak túlbonyolított, és ide-oda csapongó, kattintgató videókat találtam. Ingrid a tanfolyam keretében viszont egy jól átgondolt munkafolyamat mentén magyarázza el, mutatja meg egy ilyen portré elkészítésének és retus lépéseinek részleteit. Szuper, összeszedett, átfogó és tényleg érthető anyag! Mivel két csodálatos, jelenleg másfél éves ikergyermek anyukájaként egyelőre nem sok időm van most arra, hogy hosszasan keresgéljek megfelelő, tanulható anyag után, így nagyon örültem, hogy rátaláltam erre az online tanfolyamra! Csak ajánlani tudom ezt a videót, ha valaki érdeklődik a téma iránt! "
- Mónika

Szeretném a Fine Art portré Photoshop kurzust!

A megrendelés menete

1. Tedd a kosaradba a terméket!

2. Kattints a 🛒 Kosár lehetőségre a fenti menüben, vagy erre a linkre: Kosár.

3. Ha rendben találod a rendelésedet, ezt követően már értelemszerűen tudsz továbbhaladni a folyamattal az adataid megadásával, illetve a fizetési lehetőségekkel.

Kérdésed van?

Scroll to Top