Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Kérdések + Válaszok

IGEN! A Lightroom Mastery és a Photoshop Mastery kurzus is teljesen kezdő szintről indul, tehát akkor is ajánlom, ha korábban még sohasem nyitottad meg ezeket a programokat. Vagy megnyitottad, de gyorsan be is zártad őket 🙂 Ezek az online videótanfolyamok csupán felhasználói szintű számítástechnikai háttértudást igényelnek. A Fine Art porté retus kurzust azoknak ajánlom, akik alapszintű Photoshop ismeretekkel már rendelkeznek.

A tananyagaimban mindent nagyon részletesen elmagyarázok lépésről lépésre, ezért viszonylag ritkán merülnek fel kérdések. De mindenkinek lehetnek olyan témák, amik esetleg nehezebben “mennek át”, nincsen ezzel gond. Az anyagokat bármennyiszer visszanézheted és a kérdésekre emailben (ingrid@dreamworldphoto.hu), illetve a Facebook oldalamon (DreamWorld Photography by Ingrid Ihasz) privát üzenetben is szívesen válaszolok. Nem kell amiatt aggódnod, hogy esetleg egy elakadás miatt nem tudod végigvenni az anyagot.

Az átfogó kurzusaim – Lightroom és Photoshop Mastery – a teljesen kezdő szintről indulnak és túlzás nélkül a profi szintig juttatnak el. Az online tanfolyamok anyagát részletesen bemutatom a termékoldalakon, ami segít eldönteni, hogy neked valók-e. A visszajelzések alapján a haladók is számos új trükköt tanulnak. A kurzusok vágásánál mindig figyelek arra, hogy jó legyen a tempó, ne kelljen fél órán keresztül ugyanazt a műveletet nézned, de ne legyen túl gyors sem, amit már nehéz lehet követni.

A videók a weboldalamon beágyazva érhetők el. Amikor először vásárolsz tőlem, automatikusan létrejön a felhasználói fiókod, amiről külön emailt kapsz. Ebbe a fiókba bejelentkezve éred el a megvásárolt kurzusokat a Fiókom/Kurzusok menüben. A megrendelés visszaigazoló emailben is megtalálod a linket a kurzus videókhoz.

RÉSZBEN IGEN. A tőlem vásárolt ebookok, presetek, actionök, illetve a videós kurzusokhoz biztosított gyakorlóképek letölthetők. A videók a weboldalon beágyazva érhetők el, ezek nem tölthetők le. Ha bármikor megszűnne a weboldalam elérhetősége, akkor a vásárlóim számára letölthetővé teszem a videókat.

ÁLTALÁBAN ÖRÖKRE. A videós kurzusoknál alap esetben nincsen semmilyen időbeli korlátozás, a vásárlással örökös hozzáférésed keletkezik. Az anyagokat bármennyiszer visszanézheted. Ha megszűnne a weboldalam elérhetősége, akkor letölthetővé teszem a videókat. Amennyiben egy termék előfizetéses, akkor az értelemszerűen az előfizetésed időtartama alatt érhető el (ilyen a Marketing kávé fotósoknak).

Az Adobe Fotós csomagjára való előfizetést javaslom, ami a Lightroomot és a Photoshopot egyaránt tartalmazza. Ennek havidíja kb. 4.000-4.500 Ft-nak megfelelő összeg, és ezzel biztosíthatod, hogy a programokat legálisan használod és mindig a legfrissebb verziót éred el.

NEM. A videós tanfolyamok díja minden szükséges digitális fájlt tartalmaz. Előfordulhat, hogy harmadik fél digitális termékét használom, ilyen esetben ezt jelzem a kurzus leírásában.

NEM. A programokat én angol nyelven használom, ha bármilyen segítséget vagy tutorialt keresel, szinte mindent így fogsz a későbbiekben is megtalálni. Mindig részletesen elmagyarázom, hogy mit miért és hogyan csinálok, ezért sem lesz gond a nyelv. A programoknak egyedi szókincsük van, ezért hidd el, akkor sem lennél sokkal beljebb, ha magyarul próbálnád használni.

Az oldalon kizárólag magánszemélyek rendelhetnek. Amennyiben cégként szeretnél vásárolni, kérlek, írj emailt (ingrid@dreamworldphoto.hu).

IGEN, magánszemélyként vásárolhatsz külföldről is, kérlek, ez esetben egy hazai címet adj meg a vásárlásnál. Ha ezzel bármilyen nehézség merülne fel, kérlek, írj nekem (ingrid@dreamworldphoto.hu). Sajnos külföldi cégre nem áll módomban számlát kiállítani. 

Átutalással vagy bankkártyával tudsz fizetni az oldalon. A bankkártyás fizetés minden esetben megbízható, külső rendszeren keresztül történik (Stripe.com), nekem nem keletkezik hozzáférésem a bankkártyád adataihoz! Előfizetéses termék esetében csak bankkártyás fizetés lehetséges.

Sajnos a kétfaktoros banki azonosítás miatt bizonyos tranzakciók meghiúsulnak, mert akadozhat a banki kommunikáció, nem jön meg az sms/értesítés a telefonodra vagy valami miatt nem lehet vagy nem sikerül megadni a kódot. Ilyen esetben adj le nyugodtan egy új rendelést és próbáld újra. Ha nem sikerül, választhatod az átutalásos fizetési módot is, a díjbekérőt is lehetséges később bankkártyával fizetni. Előfizetéses termék esetén sajnos nincs lehetőség átutalásos fizetésre.

Bankszámla számom az átutalásos fizetéshez:

Ihász Ingrid
OTP Bank
11773195-06988960

IBAN: HU77117731950698896000000000
BIC/SWIFT: OTPVHUHB

Egyéb kérdésed van? Tedd fel bátran!

+36 (30) 249-8191

Email ingrid@dreamworldphoto.hu

Scroll to Top