Szia, Ihász Ingrid vagyok.

Azt a célt tűztem magam elé, hogy a marketingben, a fotózásban és az utómunkában megszerzett tudásomat veled is megosszam, hogy te magad is jobb képeket készíthess és még sikeresebb fotós vállalkozást építhess magadnak.

Szülőként tudom, hogy mennyire fontos és értékes az, hogy szuper képek készüljenek a gyerekekről, amiket évek múlva nosztalgiázva nézhetünk vissza és számukra is örök emléket jelentenek.  Éppen ezért nálam a fő fókusz ezen van, de azt a tudást, amit átadok neked, a fotózás bármely területén tudod kamatoztatni.

2015-ben kezdtem el fotózással foglalkozni, és ebből az ártatlan hobbiból hamar komoly kapcsolat és fotós végzettség lett, amit a FotóArtnál és a Théba Művészeti Iskolában szereztem meg 2017-ben. Mindeközben számtalan egyéb tanfolyamot is elvégeztem, hogy a gyerekfotózás és az utómunka, a haladó Lightroom és Photoshop technikák terén elmélyedjek.

Bár a szülési szabadságom alatt aktívan dolgoztam fotósként, a szívem visszahúzott eredeti szakmámhoz, a marketinghez, hiszen a fotós vállalkozásnak is azt a részét élvezem legjobban. Így maradhatott a fényképezés szerelem, így fotózhatom mindig csak azt, amihez éppen kedvem van, ami feltölt engem: elsősorban a kislányomat. Ha úgy érzed, jól jönne marketing téren némi segítség, nézd meg a Marketing kávét

Ha szeretnél te is tudatosabban fotózni és jobb képeket készíteni, akkor olvasgasd a blogot, kövess Instagramon (@dreamworldphotohu) és YouTube-on, ahol rendszeresen jelentkezem ingyenes tartalmakkal. Ha még több tudásra vágysz, rendszerezett formában, akkor pedig lesd meg a Boltot! A tudásmegosztás egyébként a szívem csücske, végigkísérte az egész szakmai pályafutásomat, és erre a tapasztalatra támaszkodom minden kurzusom megalkotásakor is.

Ami a fényképezést illeti, hiszek benne, hogy a jó fotózás egy olyan program, amit senki sem kell úgy megélnie, hogy görcsölni és viselkedni kell, hanem csak jól érzitek magatokat és közben képek készülnek. Olyan emlékezetes képek, amikkel az otthonotokat díszíthetitek és évek múlva is szívesen nézegettek. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy éppen egy profi fotós készíti a képet, vagy a család valamelyik tagja. A hagyományos pózolás helyett sokkal inkább a „feladatokban” hiszek, amikkel olyan helyzeteket lehet teremteni, ahol a természetes pillanatok minél tökéletesebb formában megörökíthetők. Ebben a szellemben készítem az anyagaimat.

Fotó: Schram András

Scroll to Top