Szia, Ihász Ingrid vagyok.

Szerintem a jó fotózás egy olyan program, amit senki sem úgy él meg, hogy görcsölni és viselkedni kell, hanem csak jól érzitek magatokat és közben képek készülnek. Olyan emlékezetes képek, amikkel az otthonotokat díszíthetitek és évek múlva is szívesen nézegettek. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy éppen egy fotós készíti a képet, vagy a család valamelyik tagja. 

A hagyományos pózolás helyett sokkal inkább a „feladatokban” hiszek, amikkel olyan helyzeteket lehet teremteni, ahol a természetes pillanatok minél tökéletesebb formában megörökíthetők.

2015-ben kezdtem el fotózással foglalkozni, és ebből az ártatlan hobbiból hamar komoly kapcsolat és fotós végzettség lett, amit a FotóArtnál és a Théba Művészeti Iskolában szereztem meg 2017-ben. Mindeközben számtalan egyéb tanfolyamot is elvégeztem, hogy a gyerekfotózás és az utómunka terén elmélyedjek. 

Bár a szülési szabadságom alatt aktívan is dolgoztam fotósként, a szívem végül visszahúzott eredeti szakmámhoz, a marketinghez, hiszen a fotós vállalkozásnak is azt a részét élveztem legjobban. Így maradhatott a fényképezés szerelem, így fotózhatom mindig csak azt, amihez éppen kedvem van, ami feltölt engem: elsősorban a kislányomat. 

Az évek során megszerzett tudást szívesen adom, ha szeretnél te is tudatosabban fotózni és jobb képeket készíteni a gyerekeidről, akkor olvasgasd a blogot, kövess Instagramon (@dreamworldphotohu) és YouTube-on, ahol rendszeresen jelentkezem ingyenes tartalmakkal. Ha még több tudásra vágysz, rendszerezett formában, akkor pedig lesd meg a Boltot! A tudásmegosztás egyébként a szívem csücske, végigkísérte az egész szakmai pályafutásomat, és erre a tapasztalatra támaszkodtam a fotós anyagaim megalkotásakor is.

Fotó: Schram András

Scroll to Top