Fotó: Schram András

Rólam

Szia, Ihász Ingrid vagyok. Ambíciózus fotósoknak segítek polírozni a Lightroom és Photoshop tudásukat, illetve felturbózni a marketingjüket, hogy még sikeresebb vállalkozást építhessenek maguknak. Emellett szívesen osztom meg a gyerekfotózásban szerzett tudásomat és tapasztalatomat is.

Ahogyan kezdődött

Ingrid fotós marketing vállalkozás

Hobbiként indult, aztán komolyra fordult

2015-ben kezdtem el fotózással foglalkozni, és ebből az ártatlan hobbiból hamar komoly kapcsolat és fotós végzettség lett, amit a FotóArtnál és a Théba Művészeti Iskolában szereztem meg 2017-ben. Mindeközben számtalan egyéb tanfolyamot is elvégeztem, hogy a gyerekfotózás és az utómunka, a haladó Lightroom és Photoshop technikák terén elmélyedjek.

Eredeti szakmám a marketing, amit a mai napig gyakorlok. 2005 óta dolgozom digitális marketing területen, kifejezetten ilyen területre specializálódott cégeknél, de ami ennél fontosabb, hogy együtt változtam és fejlődtem ezzel a piaccal. Nemcsak a marketingben, de az oktatásban is évtizedes gyakorlatom van, és ahogyan látod, a saját vállalkozásomban is aktívan és sikeresen használom ezt a tudást. Ha úgy érzed, jól jönne marketing téren némi segítség, nézd meg a Marketing kávét

Szabadság, szerelem

Bár a szülési szabadságom alatt aktívan dolgoztam fotósként, a szívem visszahúzott eredeti szakmámhoz, a marketinghez, hiszen a fotós vállalkozásnak is azt a részét élvezem legjobban. Így maradhatott a fényképezés szerelem, így fotózhatom mindig csak azt, amihez éppen kedvem van, ami feltölt engem: elsősorban a kislányomat. Így van időm arra is, hogy ingyenes tartalmakat készítsek erre az oldalra és időről időre új kurzusokkal tudjak jelentkezni, amik – legalábbis szerintem – hiánypótlóak.

Fő inspirációm és múzsám

Szülőként tudom, hogy mennyire fontos és értékes az, hogy szuper képek készüljenek a gyerekekről, amiket évek múlva nosztalgiázva nézhetünk vissza és számukra is örök emléket jelentenek.  Éppen ezért nálam a fő fókusz ezen van, de azt a tudást, amit átadok neked, a fotózás bármely területén tudod kamatoztatni.

Fotós és utómunka anyagok neked

Ha szeretnél te is tudatosabban fotózni és jobb képeket készíteni, akkor olvasgasd a blogot, kövess Instagramon (@dreamworldphotohu)Facebookon és YouTube-on, ahol rendszeresen jelentkezem ingyenes tartalmakkal. Ha még több tudásra vágysz, rendszerezett formában, akkor pedig lesd meg a Boltot! A tudásmegosztás a szívem csücske, ahogyan említettem, végigkísérte az egész szakmai pályafutásomat, és erre a tapasztalatra támaszkodom minden kurzusom megalkotásakor is.

Hiszek benne, hogy a tanulás és gyakorlás ezerszer fontosabb, mint a tehetség. Kitartó és következetes munkával bármit elérhetsz, amit csak szeretnél.

— Ingrid —
Scroll to Top