ingyenes fotótanfolyam online

Szeretnéd végre azt látni a fotóidon, amit megálmodtál?

Tarts velem és tanulj meg tudatosan fotózni, hogy még jobb képeket készíthess! 4 hét – 12 tartalmas lecke.

Add meg a neved és email címed!

Az ingyenes online fotótanfolyam során megosztom veled mindazt, amit a fotótechnikáról, a fények használatáról, a kompozícióról, a fotózások előkészületeiről és instruálásról, illetve az utómunkáról első körben tudni érdemes. Konkrét példákkal és szigorúan gyakorlati szemlélettel. Fotós leszel egy csapásra? Természetesen nem, de megismered az alapokat és magabiztosabban vághatsz bele a gyakorlásba.

Hogyan nyerhetsz Fotoplus utalványt?

A fotótanfolyamra való jelentkezéssel bizonyos időszakokban részt veszel a játékban, ahol a megadott hónapokban sorsolással talál gazdára 1 db 30.000 Ft-os vásárlási utalvány a Fotoplus jóvoltából. További információt és a korábbi nyertesek listáját itt találod.

Hogyan zajlik az ingyenes fotótanfolyam?

Ez a tanfolyam egy email sorozat, ami akkor indul, amikor te jelentkezel rá! 2 naponta 1 email érkezik majd a postafiókodba, ami tartalmazza az adott lecke legfontosabb tudnivalóit és elirányít további hasznos anyagokhoz is, ha még mélyebb tudásra vágysz. 12 tartalmas leckére számíthatsz!

Tudom, hogy elfoglalt vagy és ezernyi inger ér, ezért nem foglak haszontalan anyagokkal fárasztani. A tudásom legjavát sűrítem neked ezekbe a levelekbe, de ha bármikor úgy érzed, hogy már nem szeretnéd kapni őket, azonnal leiratkozhatsz.

Az anyagaimról mondták

Annyira hálás vagyok neked minden megosztott infóért. Annyit küzdök, hogy ugyan csak hobbim a fotózás, de azért szeretnék benne fejlődni és nagyon jó, hogy az oldaladon mindig tudok újat tanulni. És persze imádom a képeidet és a stílusukat is.

Timi

Nemrég fedeztem fel a csatornád, de már most sok üres folt eltűnt a számomra az utómunka terén! Gratulálok, szuper videók!

István

Miről lesz szó az ingyenes online fotótanfolyam során? (tematika)

Számos fotós okatási anyag szinte kizárólag a technikai ismeretekre fókuszál, esetleg még a fényekre és kompozíciókra. Ugyanakkor mostohán bánik az olyan fontos területekkel, mint a fotózások előkészítése és az instruálás vagy éppen az utómunka. Ezen a tanfolyamon mindegyik területről részletesen lesz szó!

Néhány kérdés, amire választ fogsz kapni:

 • Milyen fotós felszerelésre van szükségem ahhoz, hogy jó képeket tudjak készíteni?
 • Mire érdemes költeni és mire nem?
 • A különböző helyzetekben hogyan állítsam be a fényképezőgépemet, hogy jók legyenek a fotóim?
 • Hogyan tudom elérni a legszebb háttérelmosást?
 • Hogyan tudok végre tűéles képeket készíteni?
 • Hogyan használjam a természetes fényt a fotózáshoz kültéren és beltéren?
 • Rendszervaku vagy stúdióvaku? Vaku vagy led?
 • Mire lehet szükség egy otthoni stúdióhoz?
 • Hogyan készítsek szebb, harmonikusabb képeket? (Kompozíciós szabályok a harmadoláson túl)
 • Hogyan készüljek elő a fotózáshoz?
 • Hogyan irányítsam a fotózást és hogyan bánjak azzal, akit fotózok? (Instruálás pózokkal és feladatokkal)
 • Milyen számítógépet, monitort és szoftvereket használjak az utómunkához? Mikor melyiket érdemes választani? (Lightroom, Photoshop és egyéb programok)
 • Milyen utómunka folyamatot érdemes kialakítani?

Kinek szól az ingyenes fotótanfolyam?

Olyan kezdő fotósoknak, akik szeretnének végre elszakadni az automata beállításoktól és olyan képeket alkotni, amilyeneket megálmodtak. Akik még bizonytalanok a fények használatában és kihívást jelent nekik a fotózás irányítása és az alanyok instruálása.

Neked való, ha:

 • Szeretnéd végre teljes mértékben kihasználni a cserélhető objektíves fényképezőgépedben rejlő lehetőségeket, legyen az DSLR vagy MILC.
 • Szeretnéd tudni, hogy milyen helyzetekben, milyen témákhoz milyen felszerelést válassz és hogyan állítsd be a fényképezőgépedet.
 • Érzed, hogy a technikán túl még nagyon sok tényezőtől függ, hogy jó lesz-e egy fénykép és ezeket is szeretnéd megtanulni.
 • Csodálattal nézed a fényeket, de még nem tudod, hogyan tudnád őket igazán jól használni.
 • Szeretnél fejlődni a fotózások előkészítésében és az alanyok instruálásában.
 • Az utómunkát nem arra akarod használni, hogy a rosszul sikerült fotókat megmentsd, hanem hogy a képeidből a lehető legtöbbet hozd ki.

Nem neked való, ha:

 • Középhaladó, haladó fotós vagy és a fenti témákban magabiztosan mozogsz vagy azokban igazán mélyre szeretnél ásni.
 • Szerinted csak méregdrága, profi felszereléssel lehet igazán jó fotókat készíteni.
 • Meg vagy róla győződve, hogy egy profi fotós csakis manuális módban fotóz minden körülmények között.
 • Hiszel benne, hogy a fotózás tele van abszolút igazságokkal (például, hogy stúdióban ISO 100-on fotózunk és portrét csak teleobjektívvel készítünk) és ezekbe szeretsz beleállni.
 • Csak azért iratkoznál fel, hogy figyeld, mit csinál a “konkurencia” 🙂

Még több vélemény

Nagyon jó részletes, érthető tartalmat készítesz, sok hasznos dologgal találkoztam benne, pedig csak pár napja akadtam rá a YouTube csatornádra! A legjobbakat kívánom a jövőben és köszönöm a munkád!

Norbi

Hihetetlen, hogy van egy ilyen összeszedett ember, mint te, aki önzetlenül segítesz. Nagyon várom a hétvégi előadásodat!

Erika

Kaphatok visszajelzést a fotóimra?

Természetesen! Csatlakozz a Kattanjki Facebook csoporthoz és töltsd fel bártran a fotóidat. A csoport tagjai, szakértői és adminjai – köztük én is – rendszeresen visszajeleznek azokra a képsorozatokra, ahol ezt kéri a feltöltő. 

Ebben a csoportban csakis az építő kritikát támogatjuk, a “beszólongató”, másokat kinevető emberek azonnal repülnek. Azon dolgozunk, hogy ez a csoport egy barátságos, biztonságos hely legyen azoknak, akik szeretnének még jobbak lenni a fotózásban és képszerkesztésben.

További bónusz neked:

Kedvezményes vásárlási lehetőség bizonyos @dreamworldphotohu videós tanfolyamokra a kurzus végéig!

Rólad mit érdemes tudni?

2015-ben kezdtem el fotózással foglalkozni, és ebből az ártatlan hobbiból hamar komoly kapcsolat és fotós végzettség lett, amit a FotóArtnál és a Théba Művészeti Iskolában szereztem meg 2017-ben. Mindeközben számtalan egyéb tanfolyamot is elvégeztem, hogy a gyerekfotózás és az utómunka, a haladó Lightroom és Photoshop technikák terén elmélyedjek. Ebből nőtte ki magát ez az oktatási platform, ahol elősorban Lightroom és Photoshop utómunkával, illetve gyerekfotózással foglalkozó kurzusaim érhetők el.
Ihász Ingrid

Szeretnék részt venni az ingyenes fotótanfolyamon!

A fotótanfolyam a jelentkezésedkor indul és 4 héten keresztül tart. Bármikor dönthetsz úgy, hogy kiszállsz, ne aggódj, akkor nem fogsz több levelet kapni.

Scroll to Top