Így dolgozom

Munkamódszerem

Egyszerű, 10 lépésből álló munkamódszert dolgoztam ki nektek az egyszerűség és kényelem érdekében.

KAPCSOLAT

Valaki ajánlott engem vagy tetszett a munkám, ezért úgy döntöttél, hogy kapcsolatba lépsz velem. (Nagyon örülök, hogy ezt megtetted!) Már megnézted a portfoliómat, a fotózási típusokat és árakat és valószínűleg már van elképzelésed, hogy mit szeretnél vagy egyedi ajánlatot kérsz, ha más ötleted van.

FOGLALÁS

Ha az igényeidnek megfelelőnek találtad az ajánlatomat, lefoglalod az időpontodat a fotózásra. Ha szabadtéri fotózásról van szó, akkor előzetesen megbeszélhetünk „esőnapot” is.

ELŐKÉSZÜLET

Küldök nektek egy tájékoztatót, amiben részletesen olvashatsz arról, hogy hogyan készülhettek elő a fotózásra és hogy mi várható a fotózáson és utána, illetve küldök egy rövid kérdőívet, hogy jobban megismerjelek titeket és az elképzeléseiteket. A válaszaid segítenek majd nekem személyre szabni a fotózásotokat.

FINOMHANGOLÁS

Megállapodunk a helyszínben (ha még nem tettük) és a tematikában, ruhákban, kiegészítőkben.

BÉRLÉS (opcionális)

Ha úgy döntötök, hogy béreljünk helyszínt, akkor előzetesen el fogom kérni a bérleti díjat, hiszen a legtöbb esetben azt akkor is ki kell fizetni, ha a fotózást esetleg el kell halasztani vagy lemondásra kerül (természetesen törekszem a legköltséghatékonyabb megoldásra, ha át kell szerveznünk a fotózást).

FOTÓZÁS

Találkozunk a megbeszélt helyen és időben és megejtjük a fotózást a tájékoztatóban leírtak szerint.

PÉNZÜGYEK

Kifizeted a fotózás árát a helyszínen készpénzben. Fizethetsz a fotózás előtt banki átutalással is, ha az kényelmesebb neked.

VÁLOGATÁS

5 napon belül küldök nektek egy galériát a fotózás nyers, vízjelzett képeiből, amiből ki tudjátok választani, hogy melyeket szeretnétek retusálva megkapni. Természetesen tőlem is kérhettek ajánlást erre vonatkozóan.

SZERKESZTÉS

Minden egyes képet kézzel szerkesztek Lightroomban és Photoshopban, hogy a lehető legjobb eredményeket érjem el. Nem használok beépített szűrőket.

ÁTADÁS

3 héten belül átadom a retusált képeket digitális formában (Google Drive). Ezután kinyomtattatom őket a számotokra. Választhattok különböző prémium fotódobozok és fali képek közül is (külön költség). A nyomtatott anyagok azután kerülnek átadásra, amikor a beszállítóim elkészülnek velük. Kérlek vedd figyelembe, hogy a nyers képek nem részei a csomagoknak!

Scroll to Top