Így készült: mesekönyv családi képekből

dreamworlphotohu-szulinap-babaposzter-keszites

Ebben a bejegyzésben a scrapbook után ismét egy személyes projektemet mutatom meg nektek. Egy olyan keménylapos mesekönyvet készítettem a családi képeinkből, amit a másfél éves kislányom is élvezettel tud lapozgatni, és egy hirtelen mozdulattal sem fog elszakítani.

A mesekönyv 12 oldalas, és talán mondanom sem kell, hogy a legnagyobb kihívást az okozta, hogy melyik 12 képet válasszam ki. Hiszen a válogatott családi albumunkban, amit a képek mentéséről és rendszerezéséről szóló posztban is említettem, már majdnem 1500 fotó van… Persze, készíthettem volna kollázsokat is, de mivel a könyv mérete csak 15×15 cm, inkább kitöltöttem a képekkel az oldalakat. A válogatáshoz az ötletet az adta, hogy a kislányom egyik kedvenc szava mostanában az, hogy “együtt”. Együtt megyünk sétálni, együtt eszünk, együtt játszunk, együtt vagyunk. Így már azért lényegesen kevesebb képből kellett választani.

Minden oldalpárra egy-egy gondolat került, ami egyik este csak úgy kipattant a fejemből, és szerintem egészen jól sikerült néhány rímes mondatban összefoglalni az elmúlt másfél év történéseit.

Ahogy láthatjátok, a könyvnek elég nagy sikere van, a kislányom élvezettel forgatja és lelkesen mondogatja, hogy kiket és miket lát a képeken (apa, anya, tápi, miegymás). Az egyik képre, ahol nagyon hasonlít a nagymamájára, azt találta mondani, hogy ő “mama”.

Egy ilyen mesekönyvet sok témában el tudok képzelni:

  • Az első év: minden hónapból egy kép
  • Mérföldkövek: a babánk fejlődésének legfontosabb állomásai
  • A család tagjai: ki kicsoda a családban
  • Egy fotózás története: egy nap az erdőben/parkban/parton/otthon

A könyv készítésének egyik tanulsága volt számomra, hogy túl kevés képünk van együtt. Még olyanból csak-csak akad, amin apával vagy velem van, de olyan, amin mindhárman szerepelünk, meglehetősen kevés. Gyakrabban kellene járnunk fotózásra…

Úgy gondolom, hogy egy ilyen könyv szuper ajándék a kicsiknek és örök emlék a családnak.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a hasonló anyagokról, akkor iratkozz fel az email értesítőre!

Oszd meg!

Ez is érdekelhet

mesterséges intelligencia fotósoknak

Barát vagy ellenség? Mesterséges intelligencia a fotózásban

Az elmúlt időszakban egyre több szó esik a mesterséges intelligenciáról (MI vagy AI, artificial intelligence), ami jelentős hatást gyakorol a fotózásra is. A változások egyrészt rettenetesen izgalmasak, másrészt viszont elképesztően ijesztőek is lehetnek a fotósok számára. Pontosan milyen megoldások érhetők el ma? Segít vagy árt a mesterséges intelligencia? Támogatja a fotósok munkáját vagy elveszi azt?

Tovább olvasom »
mesterséges intelligencia portré retus portrait pro portraiture luminar

Mesteri bőrretus AI technológiával? Portrait Pro, Portraiture, Luminar Neo Photoshop plugin (VIDEÓ)

Kiváltja vajon a mesterséges intelligencia a kézi megoldásokat az igényes portré retusban? A mesterséges intelligencia sorozatom harmadik részében a Portrait Pro, Portraiture, Luminar Neo Photoshop pluginok működését mutatom be. Ha szeretnél még többet tudni és lépést tartani a trendekkel, regisztrálj az áprilisi ingyenes workshopomra!  https://youtu.be/sA_atSzDzHUFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? Portré retus a mesterséges intelligencia segítségével a

Tovább olvasom »
mesterséges intelligencia luminar photoshop

Alkoss lenyűgöző képeket az AI erejével: Luminar Neo, Photoshop Neural Filters használata (VIDEÓ)

Csodálatos fotók néhány kattintással? Vajon lehetséges? A mesterséges intelligencia sorozatom második részében Luminar Neo és a Photoshop Neural Filters AI-alapú megoldásait mutatom be. Ha szeretnél még többet tudni és lépést tartani a trendekkel, regisztrálj az áprilisi ingyenes workshopomra! https://www.youtube.com/watch?v=vPHeDR_bAuYFeliratkoztál már a YouTube csatornámra? Mesterséges intelligencia használata a Luminar Neo és a Photoshop Neural Filters programban –

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Scroll to Top